More


  A început etapa a doua a înscrierilor la clasa pregătitoare

  - Advertisement -

  etapa-a-doua-inscrieri

  Ieri a început etapa a doua de înscrieri la clasa pregătitoare. Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, părinţii pot să depună dosarele, la şcolile pentru care optează, în perioada 30 martie-8 aprilie. Afişarea rezultatelor urmând să aibă loc în data de 15 aprilie.

  Aşadar, părinţii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ sau cei care nu au participat la prima etapă, in perioada 30 martie-8 aprilie pot să depună cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ.

  Prima etapă s-a finalizat, iar aceasta a fost alcătuită din: repartizarea din circumscripţie; repartizarea copiilor care au optat iniţial pentru altă şcoală, şi s-au întors înapoi; repartizarea celor care au solicitat altă şcoală decât cea de circumscripţie.

  “ În prima etapă au existat 2.780 de cereri, din care au fost admise 2764, iar cereri nesoluţionate au fost în număr de 16.”, a declarat Călin Durla, inspectorul şcolar general.

  Pentru etapa a doua, în judeţul Satu Mare, există 801 de locuri libere, din care: la limba română sunt libere 444 la nivel tradiţional, 18 la step by step, şi 6 la învăţământ special; la limba maghiară 322 la nivel tradiţional şi 6 la învăţământ special; la limba germană mai sunt doar 4 locuri libere.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img