More


  Adăpostul de noapte va fi mutat

  - Advertisement -

  solidaritatii

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că se intenționează mutarea Adăpostului de noapte din Cartierul Solidarității. Și asta în urma deselor probleme create de persoanele fără adăpost. Tot ce se știe până în prezent este faptul că se intenționează construirea unui cartier social care să cuprindă o mie de unităţi locative – 250 de garsoniere, 500 de apartamente cu două camere şi 250 de apartamente cu trei camere, iar Adăpostul de noapte să fie mutat în această locație. Totuși, locația încă nu se cunoaște. Cu atât mai puțin când se va începe construcția efectivă a imobilelor.

  Cartierul social, o necesitate
  Primarul Dorel Coica a precizat că acel cartier social este o necesitate și că el ar rezolva o mare parte din actualele probleme sociale. ”Avem un alt proiect pentru azilul din Solidarității. Acel azil nu își are locul acolo. Oamenii aceia sunt disperați acolo. Tot felul de chestii. Deci, acel azil îl luăm de acolo și îl ducem în altă parte, unde să fie supravegheați. Vrem să construim un cartier social cu o mie de apartamente. Nimeni nu a construit nimic până acum, numai barăci în orașul ăsta. Cartierul social înseamnă blocuri cu garsoniere, cu apartamente. Astfel rezolvăm problemele sociale”, a spus edilul șef.

  Primarul Dorel Coica a mai precizat că se mai intenționează mutarea persoanelor din imobilul administrației locale de pe strada Horea și a celor de pe strada Ostrovului tot în viitorul cartier social.

  Probleme în trecut
  În luna aprilie a anului trecut, Primăria Satu Mare a fost nevoită să reacționeze după ce mai multe persoane și-au improvizat adăposturi lângă curtea Grădiniţei 14 Mai. Drept urmare s-a decis înlocuirea gardului care delimitează curtea Grădiniţei 14 Mai de Adăpostul de noapte, astfel încât să fie restricţionat accesul oamenilor străzii în zona destinată copiilor.

  Totodată, poarta de intrare a copiilor în curte s-a mutat pe strada Ion Galu, astfel încât să fie evitat contactul între persoanele care frecventează cele două clădiri vecine.

  Reamintim faptul că sătmăreanca Nadia Filip, în calitate de reprezentant al părinţilor care îşi duc copiii la Grădiniţa 14 Mai, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că oamenii străzii şi-au improvizat adăposturi în imediata apropiere a unităţii de învăţământ. Aceasta a mai spus că oamenii străzii îşi fac nevoile fiziologice chiar în apropierea grădiniţei, devenind astfel un focar de infecţie.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img