More  ADIO PLAY-OFF! Atenție acum la retrogradare…

  oli-u

  Anticipam în avancronica meciului că Olimpia- U Cluj Napoca va fi un meci de 1 sau 2. Egalul nu convenea nimănui și asta s-a văzut încă din startul meciului când cele două formații au lăsat la o parte perioada de tatonare și au căutat să înscrie cât mai repede.

  Olimpia a avut primele ocazii , Buhăescu ( min 7) șut de la marginea careului respins de Bolboașă de lângă bară și apoi Tătaru și Iuhas au trecut pe lângă deschiderea scorului la faza imediat următoare.

  Clujenii au ripostat rapid și pe contraatac Ursu bine lansat îi păcălește pe Tătaru și Mureșan și de la 14 m îl învinge elegant pe Băican. 0-1 min 20. Cu puștiul de doar 16 ani în teren, U face legea și nu doar că închide toate culoarele Olimpiei, ci mai dă încă o lovitură. Același Ursu (21 ani) îl depășește din fentă pe Mureșan și face 2-0 cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Olimpia pare o echipă ruptă în două, doar juniorul Chivari ce se mai zbate la mijloc și pauza vine la fix pentru a mai încerca o schimbare. Măcar una de atitudine…

  Csik îi lasă la vestiare pe Mureșan și Takacs și mută ofensiv cu Mărkuș și Ianc. Iar cei peste 1000 de spectatori sătmăreni încep să spere la o minune în minutul 52 când Tătaru urcat în atac reduce din diferență în urma unui corner. Buhăescu mai ratează o ocazie bună în minutul 72 iar peste opt minute vine și egalarea. Tot după o fază fixă. Mărkuș nemarcat reia din 6m o minge bâlbâită de apărarea studenților.2-2 minutul 80.

  Teja simte că poate pierde nemeritat un meci pe care l-a avut în mână și sună deșteptarea. Finalul se joacă pe contre, Munteanu are ocazia lui 3-2 iar la cealaltă poartă în minutele 87 și 88 Băican salvează la atacurile puștilor clujeni.

  Iar când toată lumea părea bucuroasă că Oli a salvat un punct, în minutul 90+2 după un corner mingea ajunge la nou intratul Vojtuz care înscrie cu capul de la 10m!

  caine

  Olimpia pierde al doilea meci din 2016 și, ce e mai trist, arată ca o echipă ce nu prea are busola la ea în teren…Șansele la play off sunt acum pur teoretice iar la cum arată clasamentul după meciurile de sâmbătă, salvarea de la retrogradare trebuie să fie obiectivul realist. Un obiectiv pentru care însă Olimpia trebuie să schimbe ceva. Să umble la atitudine, la determinare și la exprimare…Căci e greu de crezut că jucători ca Buhăescu, Brata, Onicaș, Sălăgeanu, Iuhas, Ianc sau Mărkuș au uitat de tot fotbalul pe care l-au arătat pe când evoluau în prima ligă!

  Urmează miercuri de la ora 21 un meci televizat la CS Mioveni iar apoi sâmbăta viitoare un nou meci greu acasă cu Șoimii Pâncota!

  Olimpia: Băican – D. Munteanu, M. Mureşan( min 46 Mărkuș), Tătaru, Iuhas (cpt.) – Takacs(min 46 Ianc), Onicaş, Chivari, Bura ( min 63 Ciul) – Buhăescu, Brata

  Rezerve: Şuta – Villand, R. Rus, Faur, Mărkuş, Ianc, Ciul

  Antrenor: Tiberiu Csik

  Universitatea: Bolboaşă – Butean, Şandru, Crişan, Ciupe (cpt.) – Boboc, Al. Dan – Oct. Ursu, Moruţan (min 70 Cândea), Ciobanu( 59 Turcak) – Târnovan (min 63 Vojtuz)

  Rezerve: Grecu – Fl. Cordoş, Hîmpea, C. Erdei, Cândea, Vojtuz, Turcak

  Antrenor: Mihai Teja

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE