More


  Alături de Otto Anderco

  - Advertisement -

  otto anderco1

  Cu siguranță că la nivel de arbitri sătmăreni Otto Anderco rămâne și acum un reper greu de egalat.

  A arbitrat pe marile stadioane ale lumii , în 1974 ajungea pe lista FIFA iar cariera i-a fost curmată brusc de regimul comunist în 1982. Apogeul carierei l-a atins în 1980 când a arbitrat finala Campionatului European dintre RFG și Belgia, scor 2-1. Condamnat pe nedrept de regimul comunist , Otto Anderco a fost nevoit să renunțe la arbitraj și a revenit acasă la Satu Mare unde până în 1989 a ocupat mai multe funcții pe la diferite echipe din județ. După 1989 a fost și președinte al AJF Satu Mare dar cel mai important lucru a rămas un model de urmat pentru toți tinerii care aveau să aleagă o carieră în arbitraj. Tineri pe care i-a sfătuit și îndrumat… De 15 ani însă a decis împreună cu familia să se mute în județul Sălaj iar de atunci Otti bacsi a intrat nedrept într-un con de umbră… A refuzat o reabilitare din partea FRF și implicit o funcție de observator… De câțiva ani însă Otto Anderco e măcinat de boală și cu greu își drămuiește resursele financiare pentru a acoperi costurile tratamentului.

  Colegii de la sportulsalajean.ro scriu că zilele trecute Otto Anderco a avut parte de o mare surpriză. Otti bacsi a fost vizitat de bunul său prieten Vasile Stâncel, care alături de Tunyogi Ferenc şi Bogdan Puşcaş au depănat câteva amintiri, iar la final i-au oferit fostului arbitru internaţional un mic sprijin financiar din partea AS Cavalerii Zalău.

  Membrii AS Cavalerii au pus mână de la mână şi au reuşit să strângă suma de 1.700 lei, pe care au donat-o fostului mare arbitru, pentru a-i fi de ajutor în vederea achiziţionării medicamentelor de care are nevoie.

  ”Acesta este singurul ajutor primit de Anderco în ultimul timp, după ce se pare că oficialii FRF nu s-au mai interesat de soarta sa în ultimii ani. Persoanele care doresc să îl ajute pe Otto Anderco, sub orice formă, sunt rugate să ia legătura cu Bogdan Puşcaş (tel. 0754-70.56.92) sau Vasile Stâncel (tel. 0754-61.23.78).” notează colegii de la sportulsalajean.ro.

  Cu siguranță că gestul arbitrilor din Sălaj nu va trece neobservat și la nivel de AJF Satu Mare. Iar foștii colegi ai lui Otti bacsi împreună cu mai tinerii arbitri sătmăreni se vor alătura și ei gestului făcut de sălăjeni… Pentru că , nu-i așa, astfel de oameni de valoare nu trebuie uitați ! Iar OTTO ANDERCO rămâne în istoria fotbalului CEL MAI BUN ARBITRU SĂTMĂREAN!



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img