Amalia Tătăran, de 2XAUR la Naționalele de tineretamalia-tataran-aur

Sătmăreanca Amalia Tătăran (Dinamo) a reuşit să-şi păstreze titlul de campioană naţională la spadă tineret și, mai mult, a condus pe Dinamo spre o victorie neașteptată în concursul pe echipe tot la Naționalele U 23.

Așadar, Amalia Tătăran demonstrează încă odată că rămâne marea speranță a spadei feminine românești în condițiile în care unele dintre componentele experimentate ale lotului național au declarat că se gândesc la o pauză sau chiar la retragere după Olimpiada de la RIO.

Sâmbătă, în sala Floreasca din Bucureşti, s-a desfăşurat ediţia 2016 a Campionatului Naţional. O ediţie care a strâns 40 de spadasine din ţară. După grupele preliminare, Amalia a trecut pe tabloul de 8 cu 15-5 în meciul cu Rebeca Dumitru (UNEFS Bucureşti), iar în semifinale a învins-o pe Claudia Năboiu (CSM Oradea) cu 15-12.

În marea finală a dispus de Ramona Calcan (Steaua) cu 15-11, astfel că a cucerit medalia de aur.

O altă sătmăreancă, Greta Vereş (Steaua) a încheiat pe locul 5 în vreme ce sportiva de la CS Satu Mare, Teodora Coste, a încheiat pe locul 12.

Duminică în proba pe echipe, cu Amalia Tătăran pe post de locomotivă, Dinamo a dat lovitura și a învins marea favorită, Steaua, 45-41 în marea finală. După ce în semifinale a trecut și de favorita 2, CSU Craiova, 45-41. Sătmăreanca Veres Greta a luat argintul cu Steaua în vreme ce încă CS Satu Mare nu are o echipă la această categorie de vârstă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts