More


  Autorităţile promit că nu mai aduc migranţi în judeţ

  - Advertisement -

  atop

  Şeful Serviciului pentru Imigrări Satu Mare, subcomisarul Marian Chindriş, a declarat ieri, în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, că autorităţile de la Bucureşti au renunţat la ideea de a mai înfiinţa la Satu Mare centre pentru imigranţi. Asta ca urmare a scandalului provocat de statul român la Tăşnad şi la Mădăras.

  Sute de imigranţi în judeţ
  Totuşi, în evidenţele Serviciului pentru Imigrări Satu Mare există deja 287 de cetăţeni străini care se află în judeţul Satu Mare şi care provin din state din afara Uniunii Europene. Dintre aceştia, 66 sunt cu şedere permanentă, iar 221 sunt cu şedere temporară. Predomină membrii de familie ai cetăţenilor români. Cu alte cuvinte, sunt căsătoriţi cu cetăţeni români. Asupra unor cazuri planează unele semne de întrebare.
  În judeţ mai sunt înregistraţi 533 de cetăţeni comunitari. Adică, aceştia provin din ţări membre ale Uniunii Europene. Majoritatea sunt maghiari, în număr de 162, urmaţi de Italia – 128, Germania – 90.

  Metode de înşelat creduli
  Sute de sătmăreni cad zilnic victime unor ţepe date de aşa-zise firme. Metodele sunt diversificate. De la înşelăciuni cu analize medicale sau vacanţe de lux la preţuri infime şi până la metodele de şantaj – gen “metoda accidentul”, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au confirmat aceste fenomene în şedinţa ATOP.

  Reprezentantul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Valentin Breban, a declarat că o firmă din Satu Mare îşi racola clienţii – în special persoane trecute de 60 de ani – prin intermediul unor pliante în care li se promit analize medicale gratuite pentru depistarea mai multor boli, analize care, conform reprezentanţilor firmei, ar costa în mod normal 500 de lei. Problema este că ”analiza medicală” este de fapt o biorezonanţă care durează un minut şi ale cărei rezultate sunt interpretate de o persoană fără niciun fel de calificare medicală. Apoi, “bolnavilor” li se vând efectiv fel şi fel de materiale, la preţuri foarte mari. Zeci de sătmăreni au solicitat deja sprijinul autorităţilor, iar firma a fost nevoită să restituie banii. Acum, firma s-a mutat la Bucureşti.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img