More


  Calcule pentru play-off și play-out

  - Advertisement -

  sala

  După etapa de sâmbătă, lucrurile s-au cam lămurit în ceea priveşte ocupantele primelor şase locuri ale clasamentului. Astfel, Baia Mare a luat o opţiune importantă pentru calificare, după ce a câştigat derbiul local, din deplasare, de la Satu Mare. De asemenea, Braşovul a mai făcut un pas important spre play-off, remizând la Vâlcea, scor 0-0. După aceste rezultate, singura care a avut de pierdut a fost CSM Râmnicu Vâlcea.

  În ultima etapă, calculele nu sunt foarte complicate şi se vor rezuma la un singur meci. În primul rând, victoria Mioveniului la Reşiţa ar trebui calculată din start, echipa lui Marius Stoica urmând a face 45 de puncte. De asemenea, ar trebui calculat şi faptul că FC Braşov are prima şansă să câştige meciul cu Şoimii Pâncota, “stegarii” făcând astfel şi ei 45 de puncte.

  În aceste condiţii, decisiv este meciul FCM Baia Mare – CSM Râmnicu Vâlcea. Cine învinge merge în play-off, iar la egal câştig de cauză va avea FCM Baia Mare. Cu echipa calificată în urma acestui meci vor face pasul spre faza superioară CS Mioveni şi FC Braşov.

  Scenariul se poate schimba însă dacă Braşovul sau Mioveniul pierd, în cărţi intrând şi “U” Cluj, care va lua trei puncte la “masa verde” în meciul cu FC Bihor Oradea. Ardelenii au nevoie ca două echipe din trei (CSM Râmnicu Vâlcea, FC Braşov şi CS Mioveni) să facă paşi greşiţi pentru a urca în play-off.

  Cum Olimpia va fi sigur în play-out, acum galben-albaștrii își fac calcule legate de echipele cu care se vor bate pentru salvarea de la retrogradare.

  La cum stau lucrurile, U Cluj Napoca are șanse mari să rămână în afara primelor șase locuri, Pâncota, Tărlungeni și Reșița sunt și ele în play-out, așa că marea necunoscută acum e… Vâlcea, Mioveni sau Brașov? La prima vedere, CSM Râmnicu Vâlcea are cel mai greu meci sâmbătă și fără un succes la Baia Mare va mai veni să joace cu Olimpia la Satu Mare în primăvara asta.. Sigur cu condiția ca Brașov să nu se încurce acasă cu Șoimii!

  Ultima etapă din returul sezonului regulat:

  2 aprilie, ora 11:00
  FC Braşov – Şoimii Pâncota
  FCM Baia Mare – CSM Râmnicu Vâlcea
  Metalul Reşiţa – CS Mioveni
  UTA Bătrâna Doamnă – Unirea Tărlungeni
  FC Caransebeş – Olimpia Satu Mare 0-3
  FC Bihor Oradea – Universitatea Cluj 0-3
  2 aprilie, ora 13:00
  Chindia Târgovişte – Gaz Metan Mediaş

  bbb  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img