De la Negreşti Oaş la Cluj Napocaartbunavestire

În orice parte ai călători în zona Oaşului îţi vine să spui că te afli „pe-un picior de plai/ pe-o gură de rai“. Pentru că pădurea are o frumuseţe neasemuită, portul popular moştenit de la străbuni este de departe plin de semnificaţii, iar de trei decenii incoace capitala Tarii Oasului se poate lăuda și cu unul dintre cele mai importante evenimente culturale de artă contemporană din vestul României.

Anul acesta se împlinesc trei decenii de când evenimentul Artbunavestire și-a deschis portile pentru prima data. Evenimentul este anume conceput pentru a spori zestrea acestei colecții închegate timp de trei decenii de grupul local „Buna Vestire”.

Ca în fiecare an, vineri seară în Negrești Oas au fost prezenti artisti din mai multe orase ale țării, veniți chiar si de la sute de kilometrii distanță pentru a-și prezenta lucrările pentru care au fost si premiați de către primarul orasșului, Aurelia Fedorca.

Expozițția retrospectivă Art Bunavestire a fost prezentată sâmbătă de la ora 17.00 la Muzeul de Artă cluj Napoca unde au participat peste 200 de persoane . Expoziția prezintă, pe simeze, o valoroasă selecție de lucrări (pictură, sculptură, grafică, arte decorative și instalație) din colecția Muzeului Țării Oașului, cuprinzând aproximativ 90 de lucrări donate de către artiștii participanți, de-a lungul celor trei decenii.
Alexandra Ardelean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts