More


  Din nou aglomeraţie la Vama Petea

  - Advertisement -

  VAMA1

  Nu mai e deja o noutate. Că e vorba de Crăciun sau Paşte ori de vreo sărbătoare naţională în ţara vecină, la Vama Petea se lasă cu aglomeraţie. Nici după Paştele Catolic de anul acesta lucrurile nu au stat altfel.Iar ca urmare a faptului că cetățenii români care lucrează în străinătate se întorc la muncă, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au înregistrat creşteri ale valorilor de trafic la autovehicule pe perioada întregii zile. Aşadar, şi timpul de aşteptare la frontieră a fost între 50 de minute şi o oră şi 40 de minute. Nu că acest fapt ar fi accelerat traficul, însă unii şoferi, cu nervii întinşi la maxim, au început să claxoneze sau să iasă din maşini, căutând un responsabil pentru lunga aşteptare.

  “În străinătate suntem patroni, iar în ţară îşi bat joc de noi. Mergem şi muncim să aducem bani acasă, iar ei stau aici liniştiţi. Aş vrea să îi văd pe ei cum ar sta două ore la rând, iar apoi să conducă opt ore cu femeie însărcinată, în spate, sau copii. Suntem ruşinea Europei!”, a declarat unul dintre şoferi.

  Un alt şofer este de părere că “birocraţia din România a ajuns până la ieşirea din ţară, până la vămi.”

  Pe de altă parte, surse din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea nu neagă faptul că există aglomeraţie, însă “şoferii din cauza nerăbdării au tendinţa de a exagera, iar tot ce li se cere acestora este răbdare şi înţelegere”.

  Din fericire, spre seară lucrurile au mai intrat în normal iar cozile s-au redus la Petea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img