Diplome de excelenţă pentru spadasinele lotului naţionalscrima4

Prezenţa la Satu Mare într-un cantonament de 10 zile a fetelor din lotul naţional de spadă nu a trecut neobservată. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a ţinut să le întâlnească pe cele mai bune spadasine din lume şi să le ofere câte o diplomă de excelenţă din partea sătmărenilor.

„Sunt un mare iubitor al sportului şi în special al scrimei şi mă simt onorat să vă am alături şi să fiţi oaspetele oraşului nostru. Vă aşteptăm şi după Jocurile Olimpice de la Rio când vă promit că nu vă mai las să veniţi cu trenul ca să pierdeţi o noapte întreagă şi o să vin cu covorul roşu în întâmpinarea voastră la aeroport”, a promis primarul Dorel Coica. Acesta a făcut şi o mărturisire în premieră, aceea că a fost sunat din Germania de fostul campion mondial Jozsef Szeppesi şi împreună au convenit ca pe viitor la Satu Mare să funcţioneze un Centru Olimpic de pregătire la spadă.

De asemenea fetelor li s-a făcut şi o ofertă de a venit la Satu Mare după Olimpiadă pentru un cantonament de refacere, pentru că, nu-i aşa, avem unul dintre cele mai bune Aqua Park-uri cu apă termală din ţară.

Din partea lotului naţional de spadă, antrenorul Dan Podeanu a mulţumit pentru primirea deosebită şi i-a oferit un cadou simbolic primarului Dorel Coica. Acesta i-a înmânat din partea Federaţiei Române de Scrimă o armă, neascuţită…”Pentru eventuale bătălii electorale” a glumit primarul Coica.

De remarcat că din lotul naţional de spadă fac parte şi trei sătmărence, Simona Pop, Amalia Tătăran şi Veres Greta.

Vineri fetele în frunte cu Ana Maria Popescu şi Simona Gherman vor pleca la Budapesta unde în week-end vor trage la Grand-Prix.

„Sperăm într-o clasare cât mai bună . E o bătălie importantă pentru fiecare dintre noi pentru a ne asigura un loc pe tabloul individual de la Rio” spune mezina lotului naţional, Amalia Tătăran.

Întrecerile din capitala Ungariei vor începe sâmbătă dimineaţa.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts