Fermierii sătmăreni, printre protestatarii de la ParlamentFermieri-ziar

Fermierii sătmăreni, alături de colegii lor din judeţele Bihor, Sălaj şi Iaşi au făcut drum lung până la Bucureşti pentru a protesta, miercuri, în faţa Palatului Parlamentului. Aceştia au organizat protestul pentru a se face auziţi în problema întârzierii plăţii subvenţiilor, datorată de blocajul modulului cu care lucrează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie (APIA) . De asemenea, vânzarea terenurilor agricole către străini, subvenţiile de păşuni, povara impozitelor şi legea vânătorii sunt alte, câteva, motive pentru care fermierii au pus la cale acest protest.

Peste o mie de fermieri s-au adunat ieri dimineaţă, în faţa Palatului Parlamentului , unde se puteau auzi lozinci precum: ”Hoții! Hoții!”, ”Nu se dau subvențiile!”, ”Când ni se dau subvențiile?!”. Totodată, au existat placarde pe care se puteau citi mesaje ca de exemplu: ”Noi plătim penalități la Fisc pentru că nu avem cu ce să ne plătim impozitele!”.

După o perioadă de proteste calme, agricultorii au început să împingă şirurile de jandarmi, însă, din fericire, acţiunea de protest nu şi-a pierdut aspectul său iniţial, finalizându-se totul într-un mod pacifist.
Unul dintre fermierii sătmăreni a declarat următoarele: ”Nu o să primim subvențiile nici pe 8 aprilie. Am venit de la 700 de kilometri, din Satu Mare, și am venit cu trei autocare. Ne cerem drepturile care ni se cuvin! Nu cerem nimic în plus.”
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts