Gardoș ratează mai mult ca sigur Euro16643814

Sătmăreanul Florin Gardoş a revenit la sfârşitul lunii februarie la antrenamentele lui Southampton, după accidentarea gravă pe care a suferit-o la genunchi, dar fundaşul român mai trebuie să aştepte până să poată juca din nou. Şansele să prindă Euro 2016 sunt nule scrie digisport.ro.

Accidentat grav, fostul stelist a tras tare în ultimele luni, astfel încât să revină pe teren cât mai repede, în speranţa că va prinde turneul final din Franţa. Cu fiecare zi care trece, însă, este tot mai clar că apărătorul nu va fi convocat de Iordănescu, staff-ul tehnic şi medical al lui Southampton tratând cazul lui cu maximă precauţie.

Koeman nu doreşte să îl forţeze pe român (nici nu ar avea nevoie, în condiţiile în care Van Dijk, Fonte şi Yoshida îi acoperă zona centrală a defensivei), astfel că selecţionerul nu îl va putea convoca în condiţiile în care nu va avea meciuri în picioare.

“Charlie Austin nu e departe de revenire. Probabil că el va fi în lot după pauza cauzată de meciurile naţionalelor (n.r. “sfinţii” merg pe King Power Stadium, pentru duelul cu liderul Leicester). În ceea ce îl priveşte pe Gardoş, trebuie să avem răbdare. El se antrenează, dar va mai dura până când va fi la nivelul celorlalţi colegi”, a spus Koeman, potrivit vavel.com, după victoria cu Liverpool, scor 3-2.

Cel mai probabil Gardoş va începe în aproximativ 3 săptămâni – o lună să evolueze pentru echipa U21 a lui Southampton, pentru a aduna meciuri în picioare. Koeman a procedat identic şi în privinţa lui Jay Rodriguez, un alt fotbalist care a lipsit de pe teren o perioadă îndelungată.

Transferat de Southampton în vara lui 2014, Gardoş s-a accidentat grav în urmă cu opt luni. Fundaşul central de 27 de ani a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul drept, iar acum este în pericol să rateze întregul sezon.

7 etape au mai rămas de disputat din Premier League, campionat ce urmează să se încheie în mai puţin de două luni (15 mai e data ultimei runde).

Fără Gardoş, România se va baza în zona centrală a apărării pe Vlad Chiricheş, Dragoș Grigore, Valerică Găman sau Cosmin Moţi.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts