Grădina botanică din…ArdudOvidiu-popescu-(2)

Ovidiu Popescu (40 de ani) din Ardud iubeşte la nebunie florile şi plantele în general.Aşa se face că şi-a transformat casa într-o adevărată grădină botanică, unde întâlnim peste 200 de soiuri de flori dar şi tot felul de arbuşti exotici, cum ar fi lămâi, dafini, kiwi, măslini.

ovidiu-popescu-6

Este o pasiune cu care s-a născut după cum ne spune chiar el dar care a devenit mai mult decât un hobby în urmă cu 22 de ani. “ Încă de când eram mic mi-aduc aminte că acasă la noi era plin de flori şi tot felul de plante şi nu era mai mare bucurie pentru mine decât să o ajut pe mama să stropească florile şi să le îngrijească. Pasiunea asta a rămas şi după ce am crescut iar imediat după ce am terminat liceul am început să achiziţionez tot felul de plante” rememorează Ovidiu.

ovidiu-popescu7

„Doar un om bun poate iubi florile”
Florile sunt etalonul frumuseţii , bucuriei dar şi a bunătăţii. Acelaşi lucru îl crede şi Ovidiu care nu se sfieşte să vorbească cu plantele lui şi să le trateze ca pe nişte oameni. “Sunt convins că plantele au suflet la fel ca noi şi ne înţeleg tot ce le spunem. De aceea nu mă sfiesc să vorbesc cu ele, să le alint, să le pun muzică (preferatul lor este André Rieu), să le mângâi. Iar ele mă răsplătesc cu cele mai minunate explozii de culoare, miros îmbătător sau fructe delicioase” ne spune entuziasmat ardudanul.

Şi-a cunoscut viitoarea soţie la Grădina Botanică
Şi cum nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta, Ovidiu şi-a întâlnit marea iubire a vieţii, care mai apoi avea să-i devină soţie, la Grădina Botanică din Cluj. “ O ironie a sorţii veţi spune, dar student fiind la mecanică agricolă, în Cluj Napoca, normal că unul dintre locurile mele preferate din Cluj era Grădina Botanică. Aici am întâlnit-o pe Manuela şi pot să spun că pentru mine a fost dragoste la prima vedere. Acesta a rămas în continuare unul din locurile dragi mie şi de fiecare dată când merg la Cluj nu mă rabd să nu dau o fugă şi până acolo. Chiar mi-am achiziţionat câteva plante şi poate nu este bine să spun dar au mai fost momente când chiar am “împrumutat” câte ceva din acel areal.” spune amuzat Ovidiu.

Ovidiu-popescu-(10)

Lalelele sunt preferate
Chiar dacă iubeşte cu mare patimă toate florile Ovidiu nu se sfieşte să ne spună că lalelele au o ceva mai mare sensibilitate în inima lui. “ Sunt înnebunit după lalele şi pentru faptul că au o paletă coloristică atât de vastă dar şi varietăţi de forme. Chiar mi-am achiziţionat câţiva bulbi de lalele creţe şi mov, considerate a fi rarităţi. De abia aştept să înflorească pentru a putea să mă bucur de ele.” ne spune Ovidiu.

Tot de la el am aflat că nu există concediu în care merge să nu vină încărcat cu portbagajul plin de plante, fie că sunt răsaduri de flori sau arbuşti.

“ Vara trecută am fost în concediu în Grecia de unde mi-am achiziţionat câţiva măslini dar şi nişte plante de kiwi. Asta după ce am văzut că am avut mare succes cu lămâiul, deoarece la noi acasă de mult nu mai mâncăm lămâi cumpărate din comerţ. Totul este producţie proprie”, se mândreşte ardudanul.

Nicolae Ghişan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts