More  Hoție la drumul mare!

  ce ofside

  La trei zile distanță de la înfrângerea în prelungiri, 2-3 acasă cu U Cluj Napoca, Olimpiei îi e dat să mai trăiască un coșmar… Elevii lui Csik au pierdut miercuri seară la Mioveni în minutul 6 al prelungirilor după un meci în care arbitrajul a fost unul ” jmekeresk” ca să nu zicem altfel.

  Olimpia a fost condusă cu 1-0 din minutul 37 când Stoica a reluat cu capul în plasă o minge centrată de Galan. Bura a avut o ocazie excelentă, lui Mărkuș i se refuză la 0-0 un penalty clar în minutul 15 și totuși Oli egalează prin Munteanu în minutul 65. După o centrare a lui Brata, mingea ajunge la Mitru care înscrie la vinclu din careu 1-1. Galban-albaștrii domină și Mărkuș înscrie în minutul 80 cu un lob de efect. Doar că… stupoare, reușita e anulată pe motiv de ofsaid.

  Ca bătaia de joc să fie completă , centralul i-a împins efectiv de la spate pe argeșeni în ultimele minute. Cornere peste cornere și prelungiri la prelungiri până când reduta a cedat în minutul 96. Vintilă recuperează o minge în dreapta terenului, avansează singur până în dreptul careului şi centrează prin faţa porţii, la bara a doua, pentru Galan, care, lăsat singur, trimite la colţul scurt şi înscrie cu toată opoziţia lui Băican . 2-1 pentru MIOVENI și o execuție în direct a brigăzii de arbitri…În direct la o oră de Liga Campionilor!

  CS Mioveni câştigă cu noroc după ce arbitri au făcut praf meciul. Olimpia a avut un penalty clar în prima repriză, la scorul de 0-0, iar la 1-1 Mărkuş a înscris, însă golul i-a fost anulat eronat după un ofsaid inventat de asistent . Echipa argeşeană urcă pe loc de play-off, iar Olimpia e la 10 puncte de CS Mioveni şi îşi poate lua adio de la locul 6.
  Olimpia va juca sâmbătă de la ora 15, acasă cu Șoimii Pâncota!

  Memoriu la FRF
  Conducerea Olimpiei tună și fulgeră după înfrângerea nemeritată de la Mioveni.
  Președintele CA, Ionică Câmpean ne-a declarat că de la club s-a trimis un memoriu la FRF prin care cer analizarea și sancționarea brigăzii de arbitri de la acest meci. ”Eu de mult nu am mai văzut așa ceva nici măcar la nivel de liga a 4-a. Am avut penalty clar la 0-0, gol anulat aiurea din ofsaid, sunt lucruri pe care o țară întreagă le-a văzut la tv. În plus și în prelungiri faza golului de 2-1 a plecat de la un fault nesancționat la Iuhas. Știu că nu o să ne pună să rejucăm meciul dar măcar atât putem să tragem un semnal de alarmă și sper să nu-i mai vedem arbitrând prea curând pe acești domni”, ne-a spus președintele CA de la Olimpia.

  S-a întors roata?
  Mioveni și Olimpia au mai avut parte de un episod comun în care brigada de arbitri a făcut…diferența.

  În decembrie 2014 la Satu Mare , Olimpia a învins cu 1-0 însă în minutul 87 argeșenii au egalat prin Dragalina .Jucătorii argeșeni au și apucat să se bucure doar că până la urmă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Antrenorul de atunci al Mioveniului,Claudiu Niculescu declara după meci:
  “Am marcat gol, arbitrul de tuşă fugea spre centrul terenului cu steagul ridicat încât îl putea depăşi în viteză şi pe Usain Bolt, iar arbitrul de centru a indicat gol valabil. Ne-au lăsat să ne bucurăm două minute, apoi arbitrul de tuşă a revenit, spunând că i s-a părut că mingea a fost deviată de un jucător”

  Ce s-a întâmplat în prelungiri?
  La 1-1, în minutul 90 portarul Olimpiei, Băican s-a accidentat după un duel cu atacanții gazdelor. În primă fază cei din staff-ul medical al galben-albaștrilor au cerut schimbare. Doar că antrenorul Tibi Csik efectuase toate schimbările încă din minutul 64! Iar dacă Băican era trecut pe banca de rezerve în poartă ar fi trebuit să intre un jucător de câmp! Înțelegem oarecum ideea de a face o triplă schimbare după o oră de joc în condițiile în care echipa n-a prea arătat multe în prima repriză, dar să nu-ți lași măcar o rezervă disponibilă pentru ultimele minute pare ori inconștiență ori disperare. Mai ales că meciul de la Mioveni ne-a arătat că hazardul are și el rolul lui…

  Despre Brata?
  Sigur că după război mulți viteji se arată, dar întrebăm și noi de ce n-a jucat Brata mai avansat încă din startul meciului. S-a văzut clar în partea a doua că toate fazele periculoase ale Olimpiei au pornit din piciorul fostului pandur. De ce ai vrea să-l izolezi ca fundaș stânga pe, poate, singurul jucător din teren care poate face diferența. Apoi… dacă tot se caută soluții în defensivă… Ciul pare într-o formă bună și poate juca în dreapta, iar Munteanu dacă bine ne aducem aminte a jucat în stânga la Someșul și Luceafărul Oradea pe vremuri… Și-ar mai fi multe de spus. Doar că promitem că începem cursurile de antrenori, că, deh, au mai fost ziariști care au condus echipe de fotbal spre titlul mondial ori translatori care au la activ Cupe ale Campionilor, și apoi ne mai dăm cu părerea.


  CS Mioveni: Croitoru – Tirică (Ed. Neacşu ’49), Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Torişte, Mîrzeanu (M. Vintilă ’77), Biceanu, M. Galan – Năstăsie, Nilă (Gugu ’62) Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Traşcu, D. Iancu, Ct. Stan

  8 Olimpia: Băican – D. Muntean, Tătaru, Iuhas (cpt.), Brata – D. Lukacs, Onicaş, Villand (Faur ’64), Bura (Ianc ’64) – Buhăescu (Ciul ’64), Mărkuş Rezerve neutilizate: Şuta – R. Rus, Bîgiu, Fl. Mureşan Antrenor: Tiberiu Csik

  AU ARBITRAT: Dorin Petru Voina (Reşiţa) la centru şi asistenţii săi Adrian Ionescu (Târgovişte) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Rezerva Aurel Vărzan (Oţelu Roşu).Observatorii Ioan Mureşan (Timişoara) şi Florin Nicolaescu (Slatina)


  Liga a II-a, etapa a XXI-a

  Chindia – Reşiţa 7-0
  Tărlungeni – Baia Mare 0-0
  Gaz Metan – FC Braşov 2-1
  UTA – FC Caransebeş 3-0*
  Pâncota – FC Bihor 3-0*
  U Cluj – Rm. Vâlcea 1-1
  CS Mioveni- Olimpia 2-1


  33

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE