More


  Husarii au străbătut Sătmarul

  - Advertisement -

  Picture-342

  Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcata ieri si la Satu Mare print-un marş si o ceremonie de depunere de coroane la bustul poetului Petofi Sandor. La manifestări au participat si liderii Uniunii Democrate Maghiare din Romania, în frunte cu preşedintele Kelemen Hunor. Astfel de manifestari au avut loc in mai multe orase din Transilvania.

  Continuând tradiţia instituită anul trecut, manifestările au început cu o spectaculoasă defilare a husarilor sosiţi de la Oradea, aceştia fiind urmaţi de fanfara şvăbească din Cămin, liderii comunităţii maghiare locale şi un număr mare de membri ai acestei comunităţi.

  Anual, la 15 martie, este sărbătorită Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Sărbătoarea este şi una dintre cele trei sărbători naţionale maghiare, alături de Ziua Sfântului Ştefan şi aniversarea revoluţiei ungare de la 1956 şi proclamarea Republicii Ungare din 1989. La 15 martie 1848, izbucnea la Budapesta revoluţia maghiară împotriva dominaţiei habsburgice. Revoluţia a fost punctul de pornire al unor transformări care au dus la evoluţia societăţii maghiare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img