More


  Infestaţie masivă cu căpuşe la animalele din Satu Mare

  - Advertisement -

  capuse

  Medicii veterinari susţin că deja au existat multe cazuri cu muşcături de căpuşe la animalele de companie ale sătmărenilor. Una din cauzele pentru care acestea au apărut atât de repede ar fi aceea că iarna aceasta a fost una mai puţin geroasă.

  “Având în vedere faptul că a fost o iarnă blândă, fără ger, fără precipitaţii, iar aici mă refer la zăpadă, căpuşele au depus ouă, iar acestea nu au murit. Astfel, au ieşit mai repede ca să acţioneze asupra animalelor. Este necesar să ducem o prevenţie, care este ieftină, simplă şi benefică pentru animale. Desigur, au fost deja cazuri de infestaţie masivă cu căpuşe, mai ales în zonele periferice, unde există vegetaţie, de asemenea, şi în zonele silvatice”, a declarat medicul veterinar Ioan Urda.

  Pentru a evita o tragedie, cel mai indicat este să fim responsabili când vine vorba de controlul medical al animalului nostru de companie.

  “Prevenirea este mai ieftină şi mai benefică, iar pentru aceasta avem multe substanţe care se pot folosi cu eficienţă de la o lună la 6 sau 7 luni. Bineînţeles, costul diferă, iar asta depinde şi de preferinţele proprietarului. Este bine de ştiut faptul că, în momentul în care o căpuşă înţeapă un animal, consecinţele pot fi letale”, a mai declarat medicul veterinar Ioan Urda.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img