Ioana Borodi, la prima convocare la Naţionala U19romania

Fotbalul feminin pare că a revenit cu suces în actualitate la Satu Mare. După ce la finalul anilor 90 aveam o frumoasă garnitură de fete la Flamura, iată că peste ani tradiţia a fost reluată şi din acest sezon avem oficial echipa Juniorul Satu Mare în competiţiile FRF. Iar în această primăvară a venit şi prima convocare la un lot naţional pentru una dintre jucătoarele de la Juniorul.

Ioana Borodi a participat săptămâna trecută cu Naţionala U19 a României în Italia la turneul ”Calcio Giovanissimi” de la Pordedone. Iar selecționata Under 19, cu două victorii, un egal și o înfrângere, a încheiat turneul pe locul al patrulea.

„A fost o experienţă deosebită pentru mine. M-am simţit excelent la lot şi sper să mai fiu convocată”, a spus Ioana Borodi . Aceasta a amintit că joacă fotbal încă de mică dar s-a legitimat abia la 16 ani. Nu speră neapărat să facă din fotbal un mod de viaţă ci consideră că acest sport e practicat acum de fete doar din pasiune.

„ Mă bucur că avem acest grup unit la Juniorul. Cu multă muncă şi încredere putem ajunge chiar în prima parte a clasamentului. Deocamdată mai avem multe de învăţat!” recunoaşte jucătoarea de la Juniorul. Ioana a fost artizana primei victorii din 2016 a celor de la Juniorul, 3-1 cu Târgu Mureş. „M-am simţit foarte bine pe teren, am marcat toate golurile şi le mulţumesc colegelor pentru ajutor. Peste două săptămâni îi aşteptăm pe sătmăreni să ne vadă jucând acasă cu Ineu” a spus Ioana Borodi.

Interviul cu Ioana Borodi va putea fi urmărit luni seara de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts