More


  La mulți ani, nea IMI JENEI!

  - Advertisement -

  jenei

  Unul dintre cei mai îndrăgiți și cunoscuți antrenori din fotbalul românesc, Emerich Jenei a împlinit ieri 79 de ani.

  Antrenor emerit, Jenei a reusit cu Steaua, ca antrenor, castigarea CCE in ‘86, trei Campionate ale Romaniei si doua Cupe ale Romaniei. E căsătorit cu o mare campioană a scrimei românești, Ileana Gyulai, născută la Satu Mare și, puțină lume știe, nea Imi Jenei a antrenat pentru o scurtă perioadă Olimpia Satu Mare, la începutul anilor 80!

  ”Măi Gabi, dă drumul la minge! Vrei sa faci prea multe și îți complici jocul. Joacă simplu, pasează, că mingea nu obosește. Nu încerca să le faci tu pe toate că nu o să reușești. Fotbalul e un joc de echipă, nu e șah.

  Mi-a spus-o de atâtea ori încât ajunsesem s-o visez noaptea. Când făceam un meci slab nu mă certa. Mă lua de după umăr și îmi spunea că pot mai mult, că are încredere în mine, că va fi mai bine la următorul meci.

  Impunea respect cu vorba blândă, era iertător atunci când unul o dădea în bară, ne motiva la maximum doar când se uita în ochii noștri. Când intram pe gazon, ne simțeam cei mai buni, cei mai puternici, ne simțeam învingători. Și asta, datorită lui. Știam că, dacă-i străluceau ochii a victorie, străluceam și noi pe teren.

  A fost dirijorul orchestrei, a fost rotița care a învârtit mecanismul. N-a fost doar antrenorul nostru, ne-a fost ca un tată. Un tată care a crescut mulți copii hrănindu-i din aceeași bucată de pâine. Fără el, nu am fi fost cei care suntem acum. Fără el, nu am fi intrat în inimile și memoria voastră pentru eternitate. Așa că am nevoie de voi. Hai să-i urăm lui Emerich Jenei un sincer “La mulți ani” din toate sufletele noastre, să se audă până la Sevilla!” a scris Gabi Balint pe pagina de facebook…Chiar așa…hai să- i spunem LA MULȚI ANI, gentlemenului IMI JENEI!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img