More


  La mulţi ani, Suzana Ardeleanu!

  - Advertisement -

  Suzana-Ardeleanu

  Campioană mondială la floretă feminin cu echipa României în 1969, la Havana, Suzana Ardeleanu își serbează azi, 8 martie, ziua de naștere.

  Suzana Ardeleanu, cea care a făcut parte din generaţia de excepţie a floretei româneşti şi care pe lângă aurul din 1969 mai are în palmares un argint şi alte cinci medalii de bronz cu echipa României, împlineşte azi 70 de ani.

  Ardeleanu a început scrima la Satu Mare cu antrenorul Alexandru Csipler. În anul 1964, alături de Ecaterina Stahl-Iencic și Ileana Gyulai, s-a mutat la CSA Steaua București sub conducerea lui Andrei Vâlcea.

  Cu echipa României, care le-a avut în componență și pe Olga Szabo, Maria Vicol, Ana Ene-Derșidan și Ileana Gyulai, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din 1969 de la Havana. S-a retras din competiție după Jocurile Olimpice de vară din 1980 și a devenit antrenor de scrimă la CS Satu Mare unde a activat împreună cu soțul ei, floretistul Ștefan Ardeleanu.

  Cu această ocazie, redacţia sport a GNV îi transmite multă sănătate, fericire, bucurii alături de cei dragi și un sincer și călduros „La Mulți Ani!”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img