Mai mulţi pensionari pe caz de boalăpensii-eugenia-sabau

În ciuda articolelor publicate în presa națională conform cărora sistemul de pensii s-ar afla în colaps, conducerea Casei Județene de Pensii susține că cel puțin în prezent românii nu ar trebui să îşi facă astfel de griji. Alte statistici sunt cele care ar trebui să ne îngrijoreze, tot mai multe persoane se pensionează pe caz de boală, fiind foarte tinere. În topul afecţiunilor de care suferă se află bolile cardiovasculare și cancerul, incidența acestor boli fiind foarte ridicată în ultimii ani.

Românii trăiesc în medie cu 10 ani mai mult decât acum 30 de ani. Vârsta de pensionare oficială a crescut doar cu 2 ani. Diferenţa îngroaşă rândurile tot mai aglomerate ale pensionarilor. Şi trendul este în creştere, însă deocamdată conducerea Casei Județene de Pensii susține că nu sunt motive de îngrijorare.

Eugenia Sabou, directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, spune ca sătmărenii ar trebui să se îngrijoreze în altă privință și să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, având în vedere că de la an la an numărul persoanelor care se pensionează pe caz de boală, cu vârste de până în 50 de ani, este tot mai mare.

Potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), raportul dintre numărul de pensionari şi cel de salariaţi a fost de 1 la 1, ceea ce înseamnă că un angajat activ susţine, în prezent, un pensionar, însă trebuie subliniat faptul că acest raport variază de la un judeţ la altul.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts