Mircea Bolba, oficial principal la Olimpiaoli

După o şedinţă furtunoasă de câteva ore, Comitetul director al Olimpiei a decis luni seara schimbarea principalului Tibi Csik . În locul lui Csik a fost numit tot un tehnician sătmărean, un simbol al Olimpiei, fostul atacant al galben-albaştrilor, Mircea Bolba.

A doua zi dimineaţa, Bolba a fost prezentat oficial într-o conferinţă de presă iar apoi a condus primul antrenament în calitate de principal.

“Vin cu inima deschisă, aşa cum am făcut-o mereu când a fost vorba de Olimpia. Nu va fi uşor să ne atingem obiectivele dar am încredere în băieţi şi în cei de la club că împreună vom putea menţine Olimpia în Liga a 2-a” a spus Mircea Bolba care a anunţat că a fost dorinţa lui expresă de a-l avea în staff ca secund pe Tibi Csik. Iar Ovidiu Suciu a rămas şi el antrenor cu portarii.

oli1

“Am apreciat foarte mult că, din capul locului, domnul Bolba nu a pus problema banilor sau a unui contract. A venit să ajute clubul la care activează de atâţia ani” a spus preşedintele executiv Dan Băbuţ în vreme ce Ionică Câmpean, preşedintele CA, a completat că Bolba are un contract pe un an jumate cu Olimpia dar dacă la vară echipa nu se va salva de la retrogradare cu toţii se vor lua de mânuţe şi vor demisiona.

“ Nu am vrut să luăm sâmbătă o decizie la cald aşa că am stat până luni să luăm o decizie. Am avut mai multe variante, recunosc. Ne-am gândit la un moment dat chiar la o formulă-n trei cu Bolba-Fabian-Nastai dar până la urmă după mai multe consultări am rămas la această variantă” a spus Ionică Câmpean.

Legat de situaţia echipei, Mircea Bolba spune că a văzut toate meciurile de pe teren propriu ale echipei şi ce s-a dat la TV. “O să am o discuţie şi cu băieţii, sigur că nu vom putea schimba radical totul de la primul meci. Dar un lucru e clar: meciul cu Vâlcea TREBUIE câştigat” a mai spus Bolba.

În privinţa numirii lui Csik ca secund, Bolba spune că a fost alegerea lui din simplul motiv că au mai lucrat foarte bine împreună şi acum doi ani , se cunosc iart Tibi îi ştie foarte bine pe jucătorii veniţi în iarnă.

În privinţa echipei de juniori A , Bolba spune că de ea se va ocupa de acum înainte fostul secund, Lulu Dragomir.

“Lulu Dragomir nu are încă licenţa A şi va trebui să numim pe cineva lângă el la echipa de juniori. Ne dorim ca şi juniorii A să rămână în elită” a mai declarat preşedintele Dan Băbuţ.

Atât Bolba, cât şi Csik au semnat noi contracte valabile pentru un an şi jumătate cu Olimpia, principalul lor obiectiv fiind cel de menţinere în Liga 2.

Olimpia Satu Mare se află în acest moment pe locul 10 în Seria a II-a a Ligii 2, cu 27 de puncte acumulate după 22 de etape, la o distanţă de 12 puncte faţă de ultimul loc ce duce în play-off, deci prezenţa în această fază este aproape imposibilă, având în vedere că din retur au mai rămas doar patru etape. În ultimele runde, Olimpia va avea însă nişte meciuri foarte grele, cu CSM Râmnicu Vâlcea (a), FC Braşov (d) şi FCM Baia Mare (a), iar în ultima etapă va câştiga la „masa verde” întâlnirea cu FC Caransebeş.

Olimpia va juca sâmbătă de la ora 13, acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea într-un meci ce va fi transmis de Dolce sport şi Digi sport!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts