More


  “Nu contează o retrogradare, cât un meci cu BAIA MARE”

  - Advertisement -

  fcm-bm-oli

  Așa suna mesajul galeriei Olimpiei afișat la tribuna a 2-a chiar la începutul meciului de acum o săptămână de la Satu Mare cu CSM Râmnicu Vâlcea.

  Iar meciul de sâmbătă dintre Olimpia și FCM Baia Mare e acum mai mult decât un derby . Elevii lui Bolba au ajuns cu cuțitul la os și după ce și-au bătut joc de ocazii marți la Brașov și au pierdut până la urmă , 0-3 sub Tâmpa, acum se văd nevoiți să câștige meciul cu Baia Mare pentru a mai avea șanse reale de salvare.

  Semnalul de alarmă l-a tras de altfel și noul principal, Mircea Bolba care e conștient că dacă nu-şi va mai trece cele trei puncte în cont , sâmbătă cu Baia Mare, Olimpia va intra în play out pe locul 10 la o distanță greu de recuperat de primul loc ce asigură salvarea de la retrogradare.

  ”Trebuie să ne mobilizăm cu toții, jucători antrenori, suporteri și să câștigăm meciul de sâmbătă. Sigur că e și un derby cu Baia Mare și mă aștept să vină lume mai multă la stadion și mizez pe ambiția băieților de a demonstra că pot mai mult. ” spune Mircea Bolba.

  Din lot vor lipsi doar accidentații Heil și Chivari, în rest, revine Villand după suspendare iar Tony Kanalos nu a mai plecat la acțiunea lotului național U18. Până și Băican, ieșit accidentat la Brașov, s-a refăcut și va fi la dispoziția antrenorilor!

  De partea cealaltă FCM Baia Mare a câștigat miercuri duelul cu CS Mioveni și mai are nevoie de trei puncte în ultimele două etape pentru a fi sigură de locul în play off. Porniți cu gânduri de promovare la începutul anului și cu achiziții cu ”nume” făcute în intersezon, maramureșenii au avut evoluții oscilante în 2016. Baia Mare a pierdut nemeritat la Chindia apoi a bătut UTA dar a urmat remiza surprinzătoare la modesta Tărlungeni și a pierdut acasă cu Mediaș și la Cluj.

  Să spunem că Olimpia are o victorie , o remiză și o înfrângere acasă în 2016 și a bifat trei înfrângeri afară…Doar că trebuie să recunoaștem la un derby SATU MARE- BAIA MARE statistica chiar nu contează.

  În tur cele două formații au terminat la egalitate, 1-1.

  Iată programul etapei de sâmbătă:

  Olimpia Satu Mare – FCM Baia Mare
  U. Cluj – Metalul Reşiţa
  Unirea Tărlungeni – Chindia Târgovişte
  Şoimii Pâncota – UTA Bătrâna Doamnă
  CS Mioveni – FC Caransebeş 3-0
  Gaz Metan Mediaş – FC Bihor Oradea 3-0
  CSM Râmnicu Vâlcea – FC Braşov 13:00

   

  CLASAMENT

  1.Gaz Metan Mediaş 49
  2.Chindia Târgovişte 48
  3.UTA Bătrâna Doamnă 45
  4.CSM Râmnicu Vâlcea 42
  5.FCM Baia Mare 42
  6.FC Braşov 41
  7.CS Mioveni 39
  8.Universitatea Cluj 38
  9.Şoimii Pâncota 35
  10.FC Olimpia Satu Mare 30
  11.Unirea Tărlungeni 24
  12.FC Bihor Oradea 13
  13.CS Metalul Reşiţa -5
  14.FC Caransebeş -78  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img