Pataki Csaba, oficial candidatul UDMR la şefia Consiliului Judeţeanpataki

UDMR se declară pregătită pentru alegerile judeţene. Mai mult ieri au fost stabiliţi şi cei care vor intra în cursa pentru ocuparea postului de preşedinte de Consiliu Județean şi de consilieri judeţeni. Senatorul Pataki Csaba a primit astfel votul colegilor de partid şi se pregăteste încrezător pentru campania electorală.

Joi forumul decizional al partidului s-a întrunit într-o ședință pentru a stabili care vor fi oamenii care vor reprezenta partidul în Consiliul Județean. Cei care și-au manifestat dorința de a ocupa un post de consilier județean au avut timp să strângă voturile organizațiilor locale. Potrivit președintelui UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, pe lista definitivă se află oameni din mai multe regiuni ale județului și cu experiență profesională din diverse domenii de activitate.

În ceea ce priveşte desemnarea candidatului pentru postul de preşedinte al Consiliului Județean, lupta a fost mai puțin acerbă și asta pentru că marea majoritate l-a susținut pentru această funcție pe senatorul Pataki Csaba, actualul președinte al filialei UDMR.

Cinci persoane din actuala echipă a consilierilor județeni au decis să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Ordinea pe lista candidaților UDMR pentru un loc în viitorul CJ se prezintă astfel: Pataki Csaba – candidatul UDMR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean; Nagy Szabolcs și Balogh Sandor, câte 108 voturi.

Aceștia sunt apoi urmați de: Kovács Máté (99 de voturi); Riedl Rudolf (93); Gindele Imre (92); Véron András (84); Major Melinda (76); Bartos Bertalan (75); Erdei Róbert (75); Seer Gyula (69); Kereskényi Sándor (68); Gál Gyöngyi (63); Horváth József (58); Nagy Sándor (58); Boér Ádám (51); Marginean Éva (44); Nagy Tünde (39); Őri-Pákay Franciska (32); Günthner Tibor (32); Maskulik Csaba (32) și Megyeri Tamás Róbert (19).

UDMR este primul partid care își anunță candidații pentru alegerile județene , însă cel mai probabil săptămâna viitoare și celelalte partide vor anunța candidații la consiliile locale și pentru Consiliul Județean.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts