Personal puțin, cazuri sociale multeIMG_0756

Conducerea Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare și-a prezentat ieri bilanțul de activitate pe anul trecut. Directorul Doina Văsuț a precizat că este nevoie de angajarea unor persoane pentru a face față solicitărilor. Oficialul SPAS atrage atenția că ar avea nevoie să angajeze urgent personal pentru a putea veni în sprijinul a circa o mie de copii care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Doar jumătate din posturile de la SPAS sunt ocupate
La Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare numărul maxim de funcţii publice aprobate este de 47, din care doar 29 sunt ocupate. În schimb, toate funcţiile publice vacante sunt propuse a fi ocupate prin recrutare. În urma unei viitoare reorganizări se are în vedere transformarea unui număr de opt funcţii publice de execuţie clasa I, având în vedere faptul că titularii acestora îndeplinesc condiţiile specifice cerute de legislaţie pentru a participa la concursul/examenul de promovare în grad profesional.

Noi obligații, personal ioc
SPAS s-a ales anul trecut cu noile atribuții de monitorizare și sprijinire a acestor copii, dar nimeni nu s-a gândit – cu atât mai puțin Consiliul Local Satu Mare – să le asigure și sursă de finanțare pentru angajarea de personal. ”Noi, ca și SPAS, am mai primit atribuții. Și aici mă refer la atribuțiile pe protecția copilului. În special pentru copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Mă refer atât la cei cu ambii părinți plecați – avem 187 de cazuri în acest sens, și peste 800 de cazuri unde au un părinte plecat în străinătate. Ori aici, începând de anul trecut, am primit atribuții noi de monitorizare și ne dorim să avem și angajați pentru a putea monitoriza acești copii, pentru că au nevoie de consiliere psihologică în cazul în care au rămas cu alte persoane care nu sunt atât de apropiate de ei”, a declarat Doina Văsuț.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts