More  Satu Mare, pentru familie și viață!

  - Advertisement -

  La eveniment au participat sute de sătmăreni

  IMG_8366

  ”Marșul pentru viață” a avut loc, astăzi, în peste 100 de orașe din România și Republica Moldova, printre care s-a numărat și orașul nostru.

  Ca în fiecare an, Asociația ”Pro Vita Satu Mare” și Asociația ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” au fost cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment. Marșul are loc, anual, în preajma Praznicului Buneivestiri tocmai pentru a afirma dreptul la viață al tuturor persoanelor, începând de la momentul concepției până la moartea naturală.

  De asemenea, pentru a a afirma familia tradițională si valorile acesteia, care sunt temelia unei societăți creștine, solide și sănătoase.

  Așadar, în fața Muzeului Județean de Istorie Satu Mare s-au adunat, astăzi, peste o sută de sătmăreni, în special tineri, pentru a manifesta pro viață, respectiv împotriva avortului. Aceștia au pornit la drum cu placarde, în mâini, pe care se puteau citi mesaje precum: „Avortul oprește o inimă care bate”, „Adevărații doctori nu ucid ”, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”.

  „Noi am venit să aducem un omagiu femeii care naște. Venim aici, să mărșăluim pe stradă și să arătăm lumii că trebuie să devenim sensibili în fața femeii care se află în criză de sarcină. Multe tinere din ziua de astăzi cred că nu au altă opțiune decât avortul, pentru că, de obicei, în societatea noastră oamenii cărora li se întâmplă anumite necazuri de acest gen sunt disprețuiți și marginalizați. Nu este așa.

  Întotdeauna există o opțiune și opțiunea cea mai bună, întotdeauna, este viața. Viața fiecărui copil care se naște este o viață importantă, pentru că fiecare copil care se naște se află în planul lui Dumnezeu: Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi,

  Să nu uităm că noi ne-am născut din niște mame care ne-au iubit și ne-au adus la viață. Tații noștri și mamele noastre ne-au îngrijit, ne-au adus în lume și ne-au dat, ca să zic așa, puterea de a ne trăim noi înșine viața prin ceea ce am învățat de la ei”, a declarat părintele Tiberiu Vălean.

  În ultimii 50 de ani, numărul avorturilor înregistrate oficial în România a depășit 22 de milioane, dar numărul real al acestora este mult mai mare.

  În prezent, doar în spitalele de stat se fac aproximativ 220 de avorturi pe zi, neexistând statistici pentru clinicile private.

  Organizatorii ne transmit faptul că ”nu putem să rămânem indiferenți la acest genocid prin avorturi, deoarece viitorului neamului românesc este în pericol.”

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts