Se zvoneşte prin ziare…  • România se află într-o situaţie paradoxală, fiind în topul creşterii economice la nivelul Uniunii Europene, dar şi al sărăciei. Aceasta înseamnă că modelul de creştere nu lucrează în beneficiul cetăţenilor. Comisia Europeană doreşte să se asigure că evoluţia economiei României este echilibrată, având ca model calitatea şi inovarea în locul costurilor reduse cu forţa de muncă.
  • Modificarea reglementărilor privind realizarea activităţilor de supraveghere tehnică impune detaşarea, în cadrul DNA, a unui număr de 130 de lucrători de poliţie şi pregătirea specifică a acestora, precum şi achiziţionarea de autovehicule şi echipamente tehnice suplimentare. Ceea ce presupune un efort suplimentar de aproximativ 10,4 milioane de euro.
  • La doar două zile după ce Neculai Onţanu a susţinut că parlamentarii UNPR nu vor dezerta la PSD, şase deputaţi progresişti au informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că se afiliază grupului parlamentar al PSD. Vicepreşedintele Uniunii, senatorul Şerban Mihăilescu, a declarat că această plecare „creează un deficit de imagine” pentru UNPR. Onţanu a dat asigurări că rămâne în partid.
  • Societatea Timişoara i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să retragă Ordinele Naţionale ale României acordate persoanelor condamnate la închisoare sau care au făcut poliţie politică. Astfel, sunt vizaţi Adrian Năstase, Irina Paula Jianu, Miron Mitrea, Emilian Cutean, dar şi Rodica Stănoiu, despre care CNSAS a stabilit că a făcut poliţie politică.
  • Macedonia, Croaţia, Serbia şi Slovenia au decis să nu mai lase refugiaţii să le tranziteze teritoriul spre Europa Occidentală. Măsura sporeşte însă riscul unei crize umanitare în Grecia.

Voicu D.Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts