Se zvoneşte prin ziare…  • Întrebat cum are de gând să rezolve problema forţei de muncă de la sate şi se bazează pe întoarcerea tinerilor din străinătate, premierul Dacian Cioloş a spus că vrea să dea prime de 15 000 de euro celor care vor investi în agricultură. Plus alte facilităţi fiscale. „Multe regimuri politice au confundat satul cu agricultura! Noi avem ultima civilizaţie rurală din Europa”- a opinat Vasile Dâncu, viceprim- ministru al României.
  •  Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a participat la o masă rotundă organizată de Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO). La eveniment a participat şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans G. Klemm, şi o serie de companii membre ale AMRO. Subiectul principal a fost legat de atragerea de noi investiţii americane în ţara noastră.
  • Mecanismul de securitate care funcţionează la noi pentru prevenirea unor atacuri teroriste începe de jos, din aeroport. Sunt oameni care „citesc” orice subiect. Neobservaţi printre cei care calcă pragul unui aeroport, sunt specialişti în descifrarea gesturilor sau comportamentelor dubioase, fini psihologi atenţi la orice detaliu. La cea mai mică suspiciune, sunt alertaţi cei care îl verifică pe individ, fie şi prin aparenţa unui banal control la bagaje.
  • Camorra, Cosa Nostra şi N’Dranghetta îi aprovizionează pe Jihadişti cu arme pe care aceştia le folosesc la atacurile din Occident. Tot Mafia italiană acordă sprijin logistic pentru circulaţia nestingherită a teroriştilor prin Europa. În schimb, aceştia oferă bani şi droguri.
  • Dem Rădulescu, George Constantin, Ştefan Bănică şi Dinu Manolache au fost omagiaţi postum pe Aleea Celebrităţilor, de Ziua Mondială a Teatrului. La ceremonia de decernare a stelelor pentru întreaga activitate a acestora au fost prezenţi fiii şi fiicele celor omagiaţi. Irina Rădulescu, Mihai Constantin, Ştefan Bănică – junior şi Ilina Manolache.

Voicu D.Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts