More


  Sepsi SIC Sf. Gheorghe, noua campioană națională

  - Advertisement -

  Baschet feminin:

  sepsi1

  ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a cucerit primul său titlu de campioană națională la baschet feminin, marți seara, după ce a învins-o în deplasare pe CS Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 86-53 (19-11, 19-17, 26-15, 22-10), în meciul al treilea al finalei Ligii Naționale.

  Echipa din Covasna, care reușește astfel eventul, după ce își adjudecase în acest sezon și Cupa României, s-a impus cu scorul general de 3-0 în finală, câștigând clar toate cele trei meciuri, 82-57 și 64-50 în primele două de pe teren propriu și 86-53 la Alba Iulia.

  ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a ratat anul trecut titlul în fața echipei CSM Târgoviște, după ce a condus cu 2-0 în finală, dar a pierdut următoarele trei meciuri.

  Echipa antrenată de Zoran Mikes s-a impus fără emoții în meciul al treilea, de la Alba Iulia, cea mai bună jucătoare a sa fiind Tyaunna Dominique Marshall, cu 21 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive.

  Pentru formația covăsneană au mai jucat  și fostele jucătoare de la CSM Satu Mare,  Annemarie Părău 14 p, 2 rec, 10 pd și  Andreea Lazăr (Pop) 3 p, 1 rec.

  ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe terminase sezonul regulat pe primul loc, iar CSU Alba Iulia pe locul al treilea. Formația din Cetatea Unirii a câștigat și ea un trofeu anul acesta, cel al Ligii Europei Centrale (CEWL).

  Medaliile de bronz au fost cucerite de CS Municipal Târgoviște, echipă pentru care au evoluat și sătmărencele Andrea Olah ( Orosz) și Adina Pop.

  Clasamentul final al sezonului 2015-2016:

  1. Sepsi SIC Sf. Gheorghe
  2. CSU Alba Iulia
  3. CS Municipal Târgoviște
  4. Olimpia CSU Brașov
  5. CS Phoenix Galați
  6. CSBT Alexandria
  7. Universitatea Cluj-Napoca
  8. Univ. Goldiș ICIM Arad
  9. BCM Danzio Timișoara
  10. CS Rapid București
  11. CS Municipal Satu Mare

  Ultimele două echipe au retrogradat din Liga Națională.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img