More


  Spitalul Judeţean şi Sindicatele fac casă bună

  - Advertisement -

  spital

  Consilierul, Adrian Cozma este de părere că sporurile angajaţilor de la Spitalul Judeţean sunt mici, şi că aceastea ar trebui mărite, conducerea Spitalului şi conducerea Consiliului Judeţean spun că legislaţia nu le dă voie să facă acest lucru. Ca şi răspuns la cele spuse, Marcela Papici a precizat faptul că aceste aspecte sunt reglementate de o legislaţie naţională, iar aceasta ar trebui modificată,mai mult sporurile au fost tăiate în 2010 de către guvernul Boc.

  “Sporurile acestea au fost tăiate în 2010, există documente care arată acest lucru. Din cauza bugetului spitalului sporurile nu au putut fi acordate, cu toate că sindicatele au făcut demersuri în acest sens. Nu suntem daţi în judecată în momentul acesta de nicio organizaţie sindicală, dimpotrivă, la stabilirea salariilor personalului nou încadrat sindiicatele au fost chemate, există procese verbale în acest sens.

  Începând din iunie 2015 de când am ajuns la spital am făcut concursuri şi s-au angajat 182 de persoane ca şi personal auxiliar şi au venit 14 medici noi, aduşi prin efortul colectiv al Comitetului Director şi al Consiliului Judeţean. Din fericire nu avem această problemă cu care se confruntă multe spitale din ţară, a migraţiei personalului, dimpotrivă se dovedeşte că suntem un spital în care lumea îşi doreşte să vină”, a spus Marcela Papici.

  În luarea de cuvânt, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a precizat faptul că instituţia judeţeană s-a implicat mereu în dezvoltarea spitalului. Aducerea de noi medici sau proiectul ANL de construire de locuinţe pentru medici fiind un exemplu.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img