Toni Kanalos, decisiv în victoria tricolorilor micikanalos

Echipa naţională de fotbal Under 18 a României a câştigat şi cel de-al doilea meci pe care l-a avut programat în Italia, în cadrul turneului internaţional “Roma Caput Mundi”.

Marţi după-amiază, jucătorii pregătiţi de Costel Enache, au învins cu 1-0 selecţionata Under 18 a provinciei greceşti Pellas, anunţă Federaţia Română de Fotbal (FRF). Contra grecilor, pentru România au evoluat încă din primul minut şi cei doi jucători convocaţi de la echipele din Liga 2, Tony Kanalos (Olimpia Satu Mare) şi Sergiu Jurj (FCM Baia Mare).

Singurul gol al meciului a fost reuşit în minutul 29 după o acţiune pe stânga pe traseul Opruţ – Drăghici, mingea a ajuns la Kanalos ( primul din stânga, rândul de jos), care a şutat puternic, balonul a fost respins în faţa porţii, de unde Carnat a înscris în poarta goală.

Selecţionerul Costel Enache a apelat la următoarea formulă de start: C. Suciu – Motreanu, V. Ghiţă (cpt.)(Ciobotariu 41), Paşcanu, Opruţ (Căpuşă 55) – Kanalos, Kilyen (Oaidă 41) – Carnat (Ciobanu 55), Raţiu, S. Drăghici (Fl. Coman 68) – Jurj.

Astfel, după ce Italia U18 amatori a învins cu 2-1 naţionala colegiilor din Anglia, selecţionata României a rămas pe primul loc în grupa din care face parte.

La acest turneu, România a fost repartizată în grupa A, alături de naţionala Under 18 a colegiilor din Anglia, naţionala Under 18 a Greciei şi naţionala Under 18 de amatori a Italiei. În grupa B vor evolua naţionalele Under 18 ale Albaniei, Maltei şi Ţării Galilor, precum şi o selecţionată Under 18 a regiunii Lazio.

Ultimul meci din grupă al României va fi disputat pe 3 martie, la Monte Compatri, contra Italiei. Finala turneului va avea loc pe 4 martie, pe stadionul ”Anco Marzio” din Ostia Lido/Roma.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts