Toxiinfecţie alimentară la un liceu din Negreşti11 elevi ai Liceului Ioniță G. Andron din Negreşti Oaş au ajuns vineri la spital după ce au acuzat stări de greață.
Anunțul a fost făcut de prefectul Radu Bud în cadrul ședinței de ieri a Colegiului Prefectural.
Copiii au fost supuși mai multor investigații medicale, medicii confirmând toxiinfecția alimentară, însă până în seara zilei de vineri toți elevii au fost lăsați să plece acasă.
S-au luat probe din cornul și din laptele pe care elevii le primesc la școală, iar în prezent se așteaptă rezultatele analizelor medicale pentru a vedea care dintre alimente este răspunzător de afecțiunea suferită de copii.
“S-a înlăturat ceea ce ar fi putut să fie o complicație aproape din fașă. A fost o situație care incă nu este clarificată,dacă provive de la laptele care l-au consumat elevii sau este de la alte alimente consumate în incinta școlii,in acele puncte alimentare. A fost o intervenție de echipa si le multumesc colegilor mei pentru acest lucru.” a declara prefectul Radu Bud.
La nivel județean a fost constituită o echipă formată din reprezentanții Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean, DSVSA, Direcției de Sănătate Publică ce anchetează cazul.
Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts