More


  Vârsta şi viteza a 3-a

  =

  varstnici

  Deloc plictisitoare, Şedinta Vârstnicilor, desfăşurată, ieri, 31.03 a.c., la Palatul Administrativ, sub oblăduirea prefectului de Satu Mare, Radu Bud, care s-a văzut nevoit, nu de puţine ori, să intervină pentru a păstra ordinea, buna desfăşurare şi respectarea ordinii de zi a întrunirii.

  Au fost trecute în revistă subiectele “Pensionarii şi Ştrandul”, “Biletele de tratament” (peste 150) – în diverse staţiuni balneo-climaterice; aceste două, pot fi trecute la categoria “prezentate, discutate, antamate şi ca şi rezolvate”; cu menţiunea că la Ştrand, mai sunt nevoie de cca. 3 milioane de EURO pentru finalizarea infrastructurii necesare pentru a beneficia şi iarna de binefacerile apei termale.

  Vârstnicii, în odihna, zelul, apăsările şi nemulţumirile lor, au reuşit să dea naştere unor noi entităţi geografice: Municipiul Cluj, Municipiul Bihor, Municipiul Sălaj…(!!) “De ce acolo se poate şi la noi, în Satu Mare, nu se poate ?!?” Ce anume ? Transportul gratuit al pensionarilor pe mijloacele de transport în comun!

  În colimator, toate tunurile pe el, directorul general TRANSURBAN Satu Mare, Bujor Ionuț Antonio. Bietul de el, s-a străduit să prezinte, oarecum, nemţeşte, situaţia, însă n-a reuşit să impresioneze şi nici să convingă pe cineva din auditoriu. Iar vârstnicii erau vehemenţi şi tare sictiriţi de pseudo-argumentele “transparente” ale tânărului director: “Facilităţile pe care administraţia locală le acordă persoanelor vârstnice îngreunează bugetul Municipiului !” Reacţia pensionarilor: “Municipiul nu ştie să-şi gestioneze banii !! ca de exemplu, Municipiul Cluj sau Municipiul Bihor, care ştiu ! De patru ani, tot în analiză sunteţi !!…” Şi: propunerea de efectuare a “unui sondaj de vară şi unul de iarnă” din care să reiasă necesarul real al călătorilor valizi pentru gratuitate. Doar prefectul a încercat să-l susţină: “Are nişte constrângeri legale, din care nu poate să iasă, evident, dar noi îl susţinem. Fiind un om tânăr, sunt convins că este aplecat asupra a tot ceea ce înseamnă modernism.”

  În mod paradoxal, precum din ciclul “ne-au murit lăudătorii”, preaînalţii vârstnicilor nu se sfiau să declare că ei “nu au nevoie” de gratuităţi, că merg cu bicicleta, că se descurcă… dar fac valuri doar pentru colegii de generaţie. Ba, mai mult: “Nu s-a auzit de pensionari până nu m-am pensionat io ! tre’să recunoaşteţi toţi care sunteţi aici !!”, <acesta> = Președintele Ligii Pensionarilor „Unirea” Satu Mare, Mircea Marian. Cu siguranţă că, într-o anumită arie geografică… ar câştiga din primul tur. Ceva.

  Sorin Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img