Zilele Careiului, organizate după rețeta de anul trecutcarei

Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Carei, a declarat că Zilele Orașului se vor organiza după rețeta de anul trecut. Adică, manifestări întinse pe durata a circa două săptămâni, în care vor evolua foarte mulți artiști locali. Decizia a fost luată ca urmare a succesului înregistrat anul trecut. Astfel, s-a renunțat la vechea formulă cu scenă în centrul orașului, care antrena distrugerea spațiilor verzi și multe scandaluri.

Festivalul medieval deschide seria manifestărilor
Mai exact, va fi un festival medieval – de mare efect, va ajunge la Carei și Caravana TIFF, după care urmează opt sau nouă zile de muzică pentru toate vârstele și toate gusturile. ”Rețeta eu cred că trebuie să fie aceeași. Vrem să legăm Festivalul Medieval cu TIFF-ul, dacă reușim să aducem acest festival și anul acesta în Carei. După care vom avea un alt eveniment întins pe opt sau nouă zile. Mergem tot pe ideea de August Fest, în funcție de buget vom avea și întinderea manifestărilor”, a declarat directorul Direcției pentru Cultură Carei, Bogdan Georgescu.

Promovarea artiștilor locali
În loc să importe vedete pe bani grei, Careiul își promovează tinerii în cadrul unor evenimente cu mii de spectatori. Rețeta – aplicată și anul trecut – a fost una de un real succes.

”Ideea este de a promova propriile talente. De exemplu, gala dansului careian aduce două-trei mii de oameni în Parcul Dendrologic, iar acest lucru este foarte important, pentru că nu vorbim despre capete de afiș ci de copii care studiază și învață aici, în Carei. Rețeta noastră, pe care am pornit-o, este să propunem în fiecare seară un alt gen de muzică”, a concluzionat Bogdan Georgescu.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts