More  Ziua Poliţiei Române, celebrată la Satu Mare

  - Advertisement -

  ziua-politiei-romane

  Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită în toată ţara, de asemenea, şi în Satu Mare. Evenimentul va avea loc astăzi, între orele 12.00 şi 14.00, pe platoul Prefecturii din Piaţa 25 Octombrie. Poliţiştii invită şi aşteaptă toţi sătmărenii, în număr cât mai mare, pentru a celebra împreună această sărbătoare.

  Pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, din municipiul Satu Mare, se vor putea găsi, amplasate, standuri ale Poliţiei. La acestea vor participa poliţişti criminalişti, rutieri, poliţişti de proximitate şi prevenire, împreună cu cei din structurile S.A.S. Aceştia vor efectua demonstraţii de la care nu vor lipsi câinii de serviciu ai Poliţiei. Cetăţenii vor avea ocazia să facă cunoştinţă cu munca de poliţist, de asemenea, să cunoască dotarea structurilor de intervenție, a Poliţiei Rutiere și  a Laboratorului Criminalistic Mobil.

  La final, sătmărenilor le vor fi înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni.

  În anul 1822, domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica a înmânat Agiei, fostei poliţii, un steag galben care avea pe o parte icoana Maicii Domnului, iar pe cealaltă parte însemnele poliţiei. Din 25 martie, anul 2002, Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, însă, în aceeaşi zi cu sărbătoarea creştină Buna Vestire.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts