More


  Alegătorii și campania electorală civilizată

  =

  Într-un fel sau altul campania electorală, pentru alegerile locale și parlamentare, a debutat deja “mai pe față, mai pe dos” cu tot felul de aranjamente politice aflate în stadiu de proiect. Electoratul se așteaptă la o campanie electorală civilizată, fără spectacole mediatice, pline de tot felul de acuzații nefondate și „ confecționate”, menite să inducă în eroare alegătorii. Există foarte mulți primari sau parlamentari care în cei patru ani au reușit să rezolve foarte multe probleme în folosul oamenilor și implicit a comunităților. Mai ales în comune, liderii politici sunt apreciați de către săteni pentru omenia lor și nu după culorile politice. Nu se recomandă, în campaniile electorale apropiate, ca acești lideri să fie subestimați și denigrați de contracandidații care vor cu orice preț să obțină o funcție, chiar dacă e nevoie să „ calce peste cadavre”. Oamenii din popor vă ascultă, iar apoi vă judecă drept, pentru că nu mai sunt valabile, în zilele noastre, cuvintele lui Alexandru Lăpușneanu: “ Proști, dar mulți!“. În anumite situații, viceversa e valabilă, dacă ne gândim la unii politicieni cu consilierii dumnealor…că de… Măscărici s-au săturat oamenii !

  Au fost cazuri în care liderii agreați de către comunitate s-au bucurat de mai multe voturi după ce au fost terfeliți în campania electorală de unii contracandidați. Nu e suficient să-l faci pe contracandidat “ comunist ! “ … ca să câștigi fotoliul de primar, deputat sau senator. Care comuniști, d-le ! Tot îi dați cu comuniștii, după 25 de ani de la Revoluție, deși fiecare luptă, în felul său, pentru supraviețuire în economia de piață. Electoratul e “cu ochii pe voi “ și vrea să vadă ce veți face Domniile voastre pentru această țară, din care încă se înfruptă hienele văzute și nevăzute ale Democrației ! Alegătorii așteaptă de la dv., stimați candidați, seriozitate în campania electorală, maturitate politică, o bună cunoaștere a lipsurilor, a nedreptăților, a neconcordanței unor articole de lege cu realitățile pe care le trăiesc: fermierii, oamenii de afaceri români sau tinerii cu studii superioare.

  Oamenii s-au săturat de tot felul de bumbăceli politice între contracandidați ! Poporul dorește să asiste la o luptă de idei inteligentă în campania electorală, în urma căreia să reiasă cele mai bune soluții strategice necesare pentru mult așteptata prosperitate economică și socială a României. Pentru locuri de muncă mai bine plătite și respect pentru munca angajaților și angajatorilor, fie ei de la stat sau din mediul privat. Nu vor angajații și pensionarii să mai audă de diminuări de salarii și pensii… pentru că unii politicieni “ au închis ochii “ în anii când s-a distrus industria României, iar în zilele noastre, frați români în cârdășie cu străinii ne exploatează pădurile și minele de aur. Nu mai are nevoie poporul de “ zâmbăreți “ ironici și defăimători…, în timp ce țara era scoasă la mezat, iar conturile lor din străinătate se bucurau periodic de alimentări masive, secrete… !

  Electoratul nu mai gustă, la fel ca altădată, promisiunile electorale. Nu promiteți, dacă nu sunteți siguri că veți putea rezolva anumite probleme ale oamenilor, pentru că riscați să vă „ tăiați singuri craca de sub picioare”! Exigențele sunt din ce în ce mai mari, iar aleșii, după ce „ se văd cu sacii-n căruță”, de frică, din neputință sau din cine știe ce motive, nu mai pot onora promisiunile din campania electorală. Chiar și acum, foarte mulți lideri sunt acaparați de pregătirile pentru alegeri și uită de multe din necazurile, nesoluționate în timp util, cu care se confruntă locuitorii satelor. Cel puțin, așa afirmă unii săteni cuprinși de revoltă prin târgurile județului Satu Mare.

  Românii vor să meargă la vot, să-și exprime acest drept fundamental, dar ei așteaptă ca din urnă să iasă voința poporului și NU “ cine trebuie !” – ca pe vremea lui Caragiale. Românii vor să fie conduși de politicieni români loiali, cinstiți și devotați neamului românesc. Mai există români și politicieni adevărați, care cred cu adevărat în Renașterea României! Ei cred că această țară va fi redată cu adevărat românilor și luptă, luptă, luptă… animați de cuvintele lui Iisus Hristos: „ Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor “.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img