More


  AMA a decis amnistierea sportivilor depistați pozitiv la meldonium înainte de 1 martie

  =

  melod

  Agenția Mondială Antidoping (AMA) a anunțat că prezența unei cantități mai mici de un microgram de meldonium în eșantioanele recoltate sportivilor cu ocazia controalelor antidoping efectuate înainte de 1 martie este acceptabilă, informează agenția Reuters.

  Meldonium este o substanță inclusă de AMA pe lista produselor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016, însă sportivii din întreaga lume au fost informați în legătură cu această decizie încă din toamna lui 2015.

  Două sportive române, atleta Mirela Lavric și biatlonista Eva Tofalvi, au fost depistate pozitiv la meldonium în urma unor controale antidoping efectuate după data de 1 martie.

  Tofalvi (37 ani) a fost testată în afara competiției în data de 8 martie, la Oslo, timp ce Lavric a fost depistată pozitiv cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Portland (16-20 martie).

  Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a dezvăluit recent că 40 de sportivi din țara sa au fost depistați pozitiv la meldonium, printre care și cunoscuta jucătoare de tenis Maria Șarapova, a salutat decizia Agenției Mondiale Antidoping, considerând că aceasta a dat astfel dovadă de “imparțialitate și obiectivitate” în lupta împotriva dopajului.

  “Ministerul rus al sportului susține și salută decizia luată de AMA deoarece arată o voință de înțelegere a situației mai degrabă decât o aplicare strictă a literei legii. Cei de la AMA sunt dispuși să analizeze cât timp este necesar pentru eliminarea meldoniumului din organismul sportivului”, a precizat Mutko într-un comunicat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img