More


  Ce mâncăm de Sărbători?

  =

  Românii sunt stresaţi în ultima vreme de informaţii despre mâncarea proastă pe care o consumă. De la brânza cu E.coli, s-a ajuns la peştii cu viermi şi salamul spălat cu oţet, au intrat acum în vizor carnea şi ouăle. Şi pentru că se cam termină postul, românii se întreabă derutaţi ce mai pot pune în farfurie.

  Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, spune că în România sunt cazuri în care salamul expirat se spală cu oţet şi se pune iar la vânzare. De asemenea, domnia sa afirmă cu subiect şi predicat că „România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc din străinătate produse expirate”, amintind de carnea de vită congelată timp de 40 de ani, care s-a vândut apoi în România. La fel, Federaţia ProAgro a transmis un comunicat, în care susţine că în România intră produse din carne congelată, care este dezgheţată şi vândută ca proaspătă, dar şi ouă fără data producţiei marcată. Iar o parte din importuri sunt aduse cu preţuri de dumping, ceea ce denotă posibila depăşire a termenelor de valabilitate.

  În urma acestor informaţii, persistă întrebări în mintea consumatorului, nemulţumit că nu are parte de detalii. Anume, cum s-a stabilit vechimea cărnii congelate, despre ce cantitate este vorba, de unde a venit cine a vândut-o şi unde, ce măsuri s-au luat împotriva acestor anomalii şi a sancţionării vinovaţilor.

  În mod paradoxal, în acest context şi în lipsa unor precizări concrete, se nasc alte întrebări. Nu cumva industria cărnii speră să obţină vânzări mai mari, acum, înainte de Sărbători? Aşa cum se pare că s-a mai întâmplat şi nu este acum o premieră.

  Dar întrebarea cea mai importantă care poate reprezenta o concluzie la cele de mai sus este: Ce mâncăm totuşi de Sărbători, ca să ne fie bine şi să nu ne fie rău?

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img