More


  Cine-a știut a câștigat și în acest an!

  =

  filarmonica-2

  Eveniment importan ieri la Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare.De câțiva ani încoace Nord Vest Tv și Gazeta de Nord Vest oraganizează concursul “Cine știe, câștigă” competiție programată în avansul bacalaureatului.

  Cu sala plină de elevi și cu oameni aleși competiția a fost una stransă dar în acelși timp plăcută. Printre invitații speciali s-au aflat Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare,Robert Laslo-Director Centru pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Inspectorul Școlar Județean Satu Mare Călin Durla, Rusu Ioan- fost Procuror General la Curtea de Apel Oradea și mulți alții.

  Moderatorul acestui eveniment cât și oragnizatorul principal a fost scriitorul, profesorul,redactorul Gazeta de Nord Vest şi realizatorul emisiunilor de la Nord Vest TV, Teodor Curpaş.

  ”Este un eveniment în viața scolii sătmărene, şi care a devenit o tradiție în televiziunea de Nord Vest să organizeze un concurs ce vine în ajutorul elevilor de clasa a XII-a. Adică cinci licee și-au trimis reprezentanți,poate cei mai buni elevi care au răspuns la o serie de întrebări și au fost notați de două jurii, juriul de specialitate, cinci oamnei de seamă și juriul sponsorilor.Cei din sală,elevi de clasa a XII-a,elevi care au venit cu gândul să facă o recapitulare puternică a temelor de bacalaureat vor înregistra multe lucruri și pe mulți o să-i salveze chiar concursul acesta pentru că vor niște răspunsuri la problemele care le vin poate și la scris dar pe bilete oricum.Eu îi felicit pe directorii liceelor care au înțeles importanţa acestui concurs, îi felicit pe concureți că au avut curajul să vină în fața unui public și să răspundă la întrebări destul de dificile și sigur pe profesorii lor.În afara de asta,televiziunea Nord Vest TV,o televiziune puternică “zdravănă” cum îmi place mie să-i spun s-a gândit să facă așa ceva, ce este în folosul copiilor și se demonstrează încă o data că această televiziune ține cont de copii,de generația care vine și îl felicit pe Razvan Govor că dă posibilitatea sa facem aceste lucruri.” a declarat profesorul Teodor Curpaş.

  Juriul a fost format din: președintele juriului Inginerul Oliviu Buzgău, Dr.Cosmin Rațiu, Col.Ghe Mărieș, Felician Pop Directorul Muzeului Județean Satu Mare, Prof.Paula Nurga, poeta Roxana Stavilă, scriitoarea Loredana Știrbu și prof.Gheorghe Ghiorghiade.

  Aceștia au fost atenți la fiecare detaliu și au jurizat cât se poate de corect.

  Cele cinci candidate au fost Halmi Diana de la Liceul de Artă Satu Mare, Sepci Anamaria de la Colegiul National Doamna Stanca, Rus Ionela Adriana de la Liceul Teoretic Negrești Oaș, Ardelean Patricia de la Colegiul Național Ioan Slavici și Lup Bristena de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

  filarmonica-3

  Detașat pe primul loc, cu zece pe linie, s-a clasat Halmi Diana de la Liceul de Artă Satu Mare, locul al doilea a fost câștigat de Lup Bristena, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, iar pe locul al treile s-a clasat Ardelean Patricia, de la Colegiul Național Ioan Slavici.

  Ca și premiu,concurentele au primit bani,dulciuri și bineînțeles cărți și diplome.Premiul cel mare a fost de 500 lei.Un premiu special a fost acordat unui elev curajos din public care a răspuns unor întrebări adresate de moderatorul Teodor Curpaș.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img