More


  Creativitate după gratii

  =

  creativitate-dupa-gratii-(2)

  Dacă în mod normal viaţa după gratii este asociată cu o ambianţă vulgară sau violentă, la penitenciarul din Satu Mare nu putem spune acelaşi lucru. Conducerea şi angajaţii instituţiei ştiu că în spatele fiecărei greşeli există un regret şi că orice lucru rău se poate transforma în bine.

  În cadrul şedinţei de incluziune socială, susţinută la Prefectură, şeful Biroului Educativ, Simona Galiş, a prezentat toate detaliile legate de proiectul în care deţinuţii sunt implicaţi pentru a-şi dezvolta abilităţile.
  “În momentul de faţă sunt aproximativ 600 de deţinuţi, din care aproape toţi sunt implicaţi în activităţile pe care le facem. Încercăm să îi atragem pe toţi în aceste activităţi şi să îi facem să îşi însuşească anumite norme de comportare în societate. Prin aceste metode încercăm şi chiar reuşim să îi schimbăm în bine”, a declarat Simona Galiş.

  Cu meticulozitate şi răbdare, deţinuţii şi-au transformat mâinile în aur, astfel că din mâinile acestora ies obiecte excepţionale. Genţi din hârtie împletită, obiecte decorative sau tablourile cusute sunt câteva din lucrările acestora. Pe lângă faptul că au anumite beneficii în urma acestor activităţi, deţinuţii îşi termină lucrările cu o stimă de sine mai ridicată şi cu un simţ dezvoltat pentru frumos. Având în vedere faptul că aceste activităţi nu le sunt impuse, aceştia participă la ele cu drag şi nu impun niciodată rezistenţă.

  Totodată, pentru cei care dau dovadă de un comportament bun există activităţi care se desfăşoară şi înafara penitenciarului. Beneficiile, însă, sunt atât pentru cei care lucrează în interior, cât şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în exterior. Răsplata o primesc în credite, care după trei luni se transformă în extinderea dreptului la vizite sau la pachete. Pe lângă aceste beneficii, cel mai important pentru deţinuţi este faptul că, la final, au satisfacţia şi liniştea sufletească de care au cea mai mare nevoie.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img