More


  Curg gunoaiele pe râurile din județ

  =

  igienizare

  Cursurile de apă din judeţul Satu Mare sunt poluate cu PET-uri, pungi din plastic şi deşeuri din construcţii. Oficialii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare susțin că degeaba au luat legătura cu primăriile din județ pentru a întreține cursurile de apă, căci nu se prea mișcă nimic.

  Primăriile se fac că plouă
  Directorul SGA Satu Mare, Vasile Andrieș, spune că problema s-a mai atenuat față de anii trecuți, cel puțin pe cursul râului Crasna, dar în zone precum Negrești-Oaș problema este la fel de mare. ”Am făcut controale la primării, împreună cu Garda de Mediu și cu Instituția Prefectului. Încercăm să sensibilizăm oamenii. Lumea așteaptă multe de la noi, dar trebuie să știe că SGA nu este gunoierul cursurilor de apă. Noi avem alte atribuții. Dar, cu toate acestea, facem acțiuni repetate, în colaborare cu diferite instituții, precum Penitenciarul, pentru salubrizarea cursurilor de apă”, a spus directorul SGA Satu Mare, Vasile Andrieș.

  Râurile care trec pe lângă localități, cele mai afectate
  Reprezentanţii SGA Satu Mare susţin că cele mai poluate sunt “cursurile de apă care trec prin apropierea oraşelor sau a zonelor rurale, unde funcţionează bazele de producţie ale unor firme”. Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au identificat depozite de deșeuri menajere pe malurile ori în apropierea cursurilor de apă. Mai exact, pe râul Someș și afluenți, în municipiul Satu Mare, localitatea Vetiş, localitatea Culciu Mare, localitatea Odoreu şi localitatea Medieşu Aurit.

  De asemenea, au fost sesizate probleme pe Valea Rea în localitatea Bixad, pe Valea Satului în localitatea Racşa, pe râul Tur în orașul Negreşti Oaş şi pe canalul Crasna Veche în localitatea Ghilvaci. Depozitări de deşeuri din construcții au fost depistate pe râul Someș în municipiul Satu Mare, în localitatea Păuleşti, localitatea Odoreu, localitatea Someşeni, localitatea Medieşu Aurit, respectiv pe Valea Rea în localitatea Bixad.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img