More

    Deputatul Petric ia în calcul președinția Consiliului Județean

    petric

    Președintele interimar al Organizației Județene Satu Mare a PSD, deputatul Octavian Petric, a declarat că ia în calcul – dacă formațiunea politică pe care o reprezintă îi va cere – să se poziționeze primul pe lista de candidați ai social-democraților, astfel încât să obțină funcția de președinte al Consiliului Județean. Declarația a fost făcută ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

    Decizia, în curs de asumare
    Deputatul Octavian Petric a declarat că decizia ar urma să fie anunțată în următoarea perioadă. ”Conform statutului, de obicei, se pune cap de listă președintele Organizației Județene. Probabil, dacă se va considera și la noi și se va păstra această cutumă, ca președintele organizației să fie cap de listă, e posibil. Acest lucru se va hotărî în cadrul Biroului Permanent Județean. Pentru că această chestiune a fost transmisă de către Comitetul Executiv Județean către Biroul Permanent Județean. Printr-o propunere acceptată în Comitetul Executiv s-a transferat această chestiune Biroului Permanent Județean”, a arătat Octavian Petric.

    Lista de consilieri, finalizată
    Liderul social-democrat a mai spus că la municipiul Satu Mare lista de consilieri este aproape finalizată. Pentru Consiliul Județean, lista cuprinde 42 de persoane, urmând ca ordinea să fie stabilită de către membrii Biroului Permanent Județean. ”Avem liste cu candidați pentru funcția de primar și consilieri locali în următoarele localități: municipiul Satu Mare, municipiul Carei, orașele Ardud, Livada, Negresti Oaș și Tășnad, comunele: Acâș, Andrid, Apa, Batarci, Berveni, Botiz, Călinești Oaș, Cămârzana, Căuaș, Cehal, Certeze, Craidorolț, Crucișor, Culciu, Doba, Gherța Mică, Halmeu, Homoroade, Medieșu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Păulești, Pir, Orașu Nou, Pișcolt, Racșa, Sanislău, Santău, Săcășeni, Săuca, Socond, Supur, Tarna Mare, Terebești, Tiream, Turț, Turulung, Valea Vinului și Viile Satu Mare. În următoarele localități avem doar candidaturi pentru funcția de consilieri locali: Agriș, Ciumești, Hodod, Lazuri, Petrești. Nu vom depune candidaturi în localitățile cu populația majoritar maghiară, și anume: Cămin, Căpleni, Foieni, Porumbești și Urziceni”, a mai declarat Octavian Petric. Au fost constituite alianțe cu ALDE în Bârsău, Bogdand și Dorolț și sunt în curs de finalizare candidaturile la Beltiug, Bixad, Târșolț și Vama.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE