More


  Dosare penale pentru cruzime față de animale

  =

  caine

  Președintele Asociației pentru protecția animalelor Puffi Carei, Maria Ardelean, duce o luptă dură cu persoanele care se fac vinovate de rele tratament aplicate animalelor. Așa se face că deja au fost depuse mai multe plângeri penale.

  Unul și-a spânzurat câinele
  În primul rând în cazul unui bărbat care și-a spânzurat câinele de față cu toți vecinii. ”Am făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecatoria Carei, împotriva numitului M. Gheorghe, care a avut curajul să spânzure un câine în ziua de Rusaliile romano-catolicilor. L-a văzut un bloc întreg, oamenii au fost revoltați de ceea ce a făcut individul. Dar când oamenii și-au dat seama cine-i individul, le-a fost teamă să meargă de martori, fiind bătrâni. Doi tineri, care au văzut și ei uciderea câinelui, au dorit să fie audiați în calitate de martori, au solicitat să se ia măsurile legale față de acesta”, a spus Maria Ardelean.

  Pisică executată cu armă de foc
  Un alt individ este tocmai un fost președinte al Asociației Vânătorilor și Pescarilor. Acesta este acuzat de reprezentanții Asociației Puffi că și-ar fi folosit arma în intravilanul unei localități pentru a împușca o pisică. ”O altă plângere, la Arme și Muniții Satu Mare, a fost făcută împotriva individului Sântoan, președinte al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Satu Mare. Am înțeles că l-au suspendat pe perioada cercetării penale. Acest individ, în săptămâna sărbătorilor de Paște a romano-catolicilor, a împușcat ziua în amiaza mare o pisică în curtea unui om (chemat de proprietar să împuște pisica). A parcat în fața casei, și-a scos arma ca pe un pix, a împușcat pisica și și-a pus arma în mașină, plecând mulțumit. Parcă am fi în vestul sălbatic”, a declarat Maria Ardelean.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img