More


  Europarlamentari pentru o zi

  =

  eminescu

  Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” care au reprezentat municipiul la European Youth Parliament (Parlamentul European al Tinerilor), au fost primiți ieri de primarul Dorel Coica, chiar în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare. Elevii au stat de vorbă cu edilul șef şi i-au împărtăşit acestuia experiențele trăite de ei la Parlamentul European al Tinerilor.

  Eminescienii s-au arătat foarte încântați de faptul că au fost primiți foarte bine, iar faptul că au cunoscut celelalte echipe prin jocuri de cunoaștere i-a încântat.

  Directorul adjunct al liceului, Nicoleta Cherecheș, a prezentat un scurt istoric legat de clubul de dezbateri Pro Europa al liceului, iar directorul Ioan Pop a menționat că este foarte încântat pentru că echipele liceului duc tradiția mai departe deoarece „este foarte important să fii european, dar cel mai important este să fii european la tine acasă pentru ca semenii tăi, părinții tăi, rudele tale să aibă șansa de a trăi la nivelul standardelor europene”.

  Primarul Coica le-a transmis tuturor că vor avea sprijinul Primăriei în continuare, iar oricând au nevoie de ajutor le va sta la dispoziție pentru că „investiția noastră se află în voi”. De asemenea, le-a transmis că peste câțiva ani speră să-i vadă pe o parte dintre ei primari ai municipiului Satu Mare sau cel puțin consilieri locali.

  Colegiul „Mihai Eminescu” a reprezentat timp de șase ani județul la numeroase forumuri din Macedonia, Bulgaria, Polonia și din foarte multe țări ale Uniunii Europene unde s-a organizat această competiție.
  Elevii au simulat o dezbatere în Parlament. Au format echipe, iar timp de două zile au avut o anumită temă pe care au dezbătut-o, iar mai apoi, într-o adunare generală, s-au prezentat soluțiile și s-a supus la vot. EYP (European Youth Parliament) este cel mai mare program european dedicat educației non formale a tinerilor din întreaga Europă care îi încurajează să își exprime propriile păreri legate de constituirea Europei. Programul este activ în 39 de țări din Europa, din statele care au legături economice cu Europa și care sunt în curs de aderare la UE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img