More


  Faţa neromanţată a prefectului Radu Bud!

  - Advertisement -

  L-am cunoscut cu ani în urmă, fiind consilieri şi încercând să facem dreptate prin vânzarea spaţiilor comerciale pe baza Legii 550. Am făcut tot ceea ce trebuia, în folosul oamenilor, care astăzi se bucură că pot munci într-un spaţiu ce le aparţine.

  Ne întâlneam des la căpătâiul socrului său, Nelu Gavrilaş, omul pe care l-a îndrăgit oraşul şi judeţul (D-zeu să-l odihnească în Pacea Sa!). A plecat Radu Bud din Consiliul Local pentru că a devenit prefectul judeţului. Ne-am mai întâlnit, cu bucurie întotdeauna şi cu respectul reciproc cuvenit.

  Au trecut anii şi iată-ne faţă în faţă, în biroul aceluiaşi prefect, Radu Bud, pentru a doua oară. De data aceasta pentru a realiza cu dumnealui emisiunea televizată la NVTV „Oameni şi fapte”, emisiune atât de importantă. Pentru mine a rămas Radu Bud, omul pe care-l preţuiesc de când l-am cunoscut şi pe care l-am aşezat în inima mea, destul de pretenţioasă, fiind vorba de valori. I-am recunoscut, alături de mulţi oameni, statutul de mare personalitate, cu un echilibru desăvârşit, de om politic, om vrednic, fremătător, din caracterul şi faptele căruia am avut numai de învăţat.

  Aş vrea să-i mulţumesc pentru acceptul de a „rezista” la şuvoiul de întrebări de tot felul, într-o emisiune în care am fost onorat ca într-un eveniment de excepţie. Astfel de întâlnire televizată poate influenţa chiar viaţa oamenilor, la mulţi primenindu-se sufletul, de multe ori învolburat ca apele unui pârâu de munte după topirea zăpezilor.

  Radu Bud, omul acesta bun, scoate din vistieria inimii sale cele bune şi le împărtăşeşte semenilor săi ca pe o tipsie, pentru a se înfrupta din ele. Acest lucru l-am simţit în ora de discuţii, căutând să-i facem părtaşi pe toţi din faţa ecranului şi pe dvs. care citiţi aceste rânduri. Aş vrea să-l păstraţi în inima dvs., pe care o ştiu ca una care are numai întrebări şi cine a intrat nu mai poate ieşi din ea! Aşa simt şi eu, întocmai ca dvs.! Radu Bud, contrar fizicului său impunător este om de mare sensibilitate şi constituie, de-a dreptul, fără exagerare, un model în vremea noastră. Aşa a fost Dl. Dr. Eugeniu Avram, omul ce ne-a lăsat o impresie şi o apropiere ieşită din comun.

  Comportamentul prefectului Radu Bud în „Oameni şi fapte” a fost de aşa manieră, încât, după o vorbă din bătrâni, trebuie să-ţi ridici pălăria!

  A făcut carte, cunoaşte multe, are experienţă bogată, este patriot luminat, ne dă prin felul cum gândeşte, speranţa însănătoşirii vieţii publice, prin reînvierea unor evenimente cruciale ale existenţei neamului nostru – toate în lumina omenescului şi adevărului. Vorbind despre omenie şi bunul simţ, Radu Bud este omul care ninge cuvinte pline de sinceritate, dreptate şi adevăr.

  Are o serie de nelinişti şi îngrijorări care nu-i dau astâmpăr. Ar vrea să facă multe lucruri pentru oameni, dar… este destul de greu cu legile existente! Se străduieşte să atragă atenţia celor „de sus” şi încearcă să pună stavilă rătăcirilor.

  Dialogul din această emisiune incită şi provoacă la dezbateri pe orice om „stropit” de cultură şi mai ales pe cei aleşi să ne conducă. Discuţia având loc la scurt timp după instalarea sa ca prefect, am trecut selectiv asupra multitudinii de probleme, lăsându-l să devină, comparativ, o albină care se aşează doar pe florile existenţei şi le culege polenul, evitând să devină muscă şi să colecteze mentalităţi bolnăvicioase, virusante.

  Oricum, la Radu Bud, analizând omul în întregul său, întâlnim o înfrumuseţare sufletească şi intelectuală care-l ajută să se menţină într-un echilibru al normalităţii vieţii, omul percutant la problemele judeţului, omul vigilent, dar de multe ori sfios şi pertinent în preajma unor indivizi pe care-i impresionează prin simplitatea explicaţiilor date, a înfăţişării şi a respectului ce-l poartă fiecăruia în parte.

  Poartă mereu cu el un mesaj românesc, naţional, ca o binevenită reculegere ce sensibilizează pe oricine. Democraţia înţeleasă de Radu Bud respinge umilirea românilor şi, din contră, sprijinirea lor pentru un trai mai bun. Este atitudinea sa civică faţă de sătmăreni! Este acest Radu Bud în putere şi din puterea domniei sale ne dă şi nouă, celor din jur, putere pentru mersul înainte, spre bunăstare, aşa cum o visăm alături de el. Cam astea sunt propriile reacţii, cunoscându-l de mulţi ani şi influenţând pe cei din jur spre a fi mai curajoşi, mai drepţi, mai români, mai europeni, mai buni, mai frumoşi la suflet! Aproape că nici nu ne mai dăm seama de asta, nu?

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img