More


  La Satu Mare, barza vine cu… Muncean

  =

  medic

  Vesel, plin și iubitor de viață și de oameni, dar, înainte de toate, om. O mică parte din cuvintele care îl descriu pe cel care, zilnic, aduce bebeluși la viață. Mircea Muncean sau cel mai cool medic, după cum scrie pe una dintre multele diplome pe care le are în cabinet, este unul dintre cei mai îndrăgiți medici ginecologi ai județului.

  Orice om care a trecut prin suferințele bolii știe că, înainte de profesionalismul medicului, are nevoie de empatia și umanitatea acestuia. Acest îndrăgit medic știe, din fericire, că mamele, înainte de toate, au nevoie să fie înțelese și sprijinite. Mircea Muncean este omul care a înțeles esența vieții și, trăind-o, o împărtășește cu fiecare om pe care îl întâlnește.

  ”Încerc să îmi fac treaba bine, să dau toată știința și interesul pentru fiecare caz în parte. Îmi doresc și încerc să fiu acolo când oamenii au nevoie de mine. Satisfacțiile pe care le ai într-o astfel de meserie depășesc orice stres, orice noapte nedormită și toți nervii mâncați. Cel mai important lucru este să fii medic, să fii om, să nu te transformi într-o mașină. Munca cu viața omului este extrem de grea și nimeni nu știe cât stres este în spatele acestui lucru. Însă cel mai important este să fii acolo, ca și om, trup și suflet”, a declarat acesta.

  Practică această meserie de peste 10 ani, însă, de fiecare dată o face ca-n prima zi. Același entuziasm și aceleași emoții îl cuprind la fiecare naștere, motiv pentru care fiecare experiență este cea mai frumoasă. O face cu dragoste și pasiune pentru că, în opinia lui, nimic frumos nu se poate crea fără acestea.

  Pe lângă faptul că ajută la nașterea copilașilor, acesta își dorește să vadă evoluția fiecăruia în parte. Astfel că în 2012 a inițiat Clubul copiilor Gynoprax, după numele clinicii în care aceștia vin la viață.

  ”A fost o idee care a pornit în primul an când am deschis clinica. Mi-am dorit să îi revăd pe copiii născuți în clinică și atunci am inițiat proiectul acesta. În data de1 iunie îi adunăm pe toți copilașii la o petrecere pe care le-o dedicăm lor. Să ne revedem cu cei care sunt atât de dragi pentru noi este un mod de a ne recompensa și de a ne încărca spiritual. Ne bucurăm mult că această acțiune a luat amploare. Acum trebuie să căutăm spații mai mari deoarece numărul copiilor născuți în clinică a ajuns la 1.000.”, a declarat Mircea Muncean.

  Datorită unicității și a atenției cu care fiecare caz este tratat, sătmărencele rămân pe viață cu cele mai frumoase amintiri ale nașterii.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img