More  Lucrările la Podul Decebal au fost amânate

  - Advertisement -
  pod decebal
  TERMEN. Când vor fi demarate, lucrările de reabilitare vor dura circa trei ani

   

  Primarul Dorel Coica susține că execuția lucrărilor de reabilitare a podului va în luna iulie

  Reabilitarea capitală a podului Decebal a fost anunțată încă de anul trecut. Dar lucrările au fost amânate în mod repetat. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, spune că proiectul a fost amânat pentru luna iulie a acestui an. Interesant este faptul că doar o parte din lucrări sunt finanțate.

  Poziția Primăriei

  Lucrările ar fi trebuit să coste Primăria Satu Mare în jur de 18 milioane de lei, dar banii se pare că încă nu sunt asigurați în întregime. Primarul Dorel Coica mai așteaptă o parte din bani de la Guvernul României. Până în acest moment, au fost asigurați doar 2,1 milioane de lei. ”Avem banii pentru începerea lucrărilor în buget, adică 2,1 milioane de lei, dar am primit promisiuni de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a finanța întreaga lucrare.  Ne-am gândit să dăm drumul lucrărilor doar după luna iulie, dacă tot eu voi fi primar. Nu vrem să încurcăm acum traficul, așteptăm perioada concediilor”, a spus Dorel Coica.

  Ce cuprinde reabilitarea

  Reabilitarea podului Decebal presupune realizarea de lucrări de refacere și consolidare a structurii de rezistență, lucrări de montare hidroizolație, rosturi și guri de scurgere noi, refacere parapeți pietonali și scări de acces pietonale, montare borduri înalte, reparații cu mortare speciale și protecția anticorozivă a tuturor suprafețelor atât de metal cât și de beton și lucrări de modernizare a sistemului de iluminat stradal. Lucrările ar urma să dureze circa trei ani.

  Ciprian Bâtea

   

   

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts