More


  Mieii nu mai au căutare nici măcar de Paşte

  - Advertisement -

  miei

  Prețul mieilor a scăzut drastic, atât în țară, cât și în județul Satu Mare. Potrivit reprezentanților Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine – ROMOVIS, prețul, pe piață, este cu 20% – 30% mai mic decât anul trecut.

  ”În unele zone mieii nu se caută, nu se vând, iar prețul este mult mai jos decât anul trecut, mult sub așteptările fermierilor. În acest an și consumul este diferit. Practic, nu a mers piața nici la sărbătorile catolice, dar nici acum. Cred că lipsa banilor este principalul motiv”, a declarat președintele ROMOVIS, Nicolae Cioranu.

  Dacă în anii trecuți la Piața de Vechituri , din municipiul Satu Mare, era ”bătaie” pe miei, anul acesta lucrurile stau altfel. Zeci de vânzători au expus sute de miei spre vânzare, însă cererea a întârziat să apară. Se pare că sătmărenii, din lipsă de bani, au renunțat la tradiția preparatelor de miel. Astfel, vânzătorii au ajuns în situația de a scădea drastic prețul mieilor, acesta ajungând până la 9 lei/kg.

  ”De trei zile stau în piață, de la ora 7.00 dimineața până seara. Am scăzut cu mult prețul la miei doar pentru a-i putea vinde. În trei zile, însă, am reușit să vând doar 40 de miei”, a declarat unul dintre vânzători.

  Așadar, cei care nu au reușit să cumpere miel, din cauza prețului mare, mai au ocazia să o facă la un preț decent.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img