More


  “Nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați”

  =

  nadia c

  “Nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați”, a scris pe pagina sa de Facebook fosta mare campioană Nadia Comăneci, după ce lotul masculin și cel feminin de gimnastică artistică ale României au ratat în weekend calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

  “În primul rând nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situația și ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă. Eu voi fi acolo, voi ține steagul sus și îi voi încuraja pe sportivii noștri, atâți câți vor fi. Trebuie să credem în noi și în șansele noastre”, a afirmat Nadia Comăneci, una din legendele gimnasticii.

  Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.
  Această contra-performanță survine după ce și echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la JO 2016 (5-21 august), clasându-se pe locul 5 în concursul preolimpic de la Rio. România a participat cu echipa de gimnastică feminină la toate edițiile Jocurilor Olimpice după 1968 (Ciudad de Mexico).

  Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz.

  România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Atât băieții, cât și fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării echipelor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img