More


  O șansă pentru cei vulnerabili

  =

  asociatia-stea-2

  Asociația Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat un Seminar de Promovare a Economiei Sociale și Dezvoltarea de Parteneriate, care a avut loc ieri.

  Principalul obiectiv al acestui eveniment a fost promovarea economiei sociale ca răspuns eficient la problematica sprijinirii incluziunii profesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile prin crearea de locuri de muncă inovatoare și flexibile adaptate nevoilor acestora și facilitarea dezvoltării de parteneriate între factorii interesați din acest domeniu.

  În cadrul evenimentului, Asociația Stea a prezentat rezultatele obținute în perioada 2014 – 2016 prin proiectul „Start pentru integrare socială prin muncă”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România ce a asigurat creșterea adaptabilității pe piața muncii a 47 de persoane fără adăpost din Satu Mare. Elementul central al proiectului l-a reprezentat un program de terapie prin horticultură care a permis beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiţii protejate dezvoltându-și abilități și mecanisme de adaptare cerințelor specifice. În cadrul proiectului, Asociația Stea a înființat două grădini dotate cu solarii, în care tinerii au învăţat să cultive legume, plante aromatice şi flori respectând principiile agroecologiei. Pe baza experienței acumulate în cadrul proiectului, Asociația Stea pregătește începând cu vara anului 2016, inițierea unei activități de economie socială care să permită comercializarea produselor cultivate în grădinile Stea, iar pe termen lung scopul urmărit este acela de a crea locuri de muncă pentru susținerea activă a incluziunii sociale prin muncă a persoanelor vulnerabile.

  „Avem planuri ambițioase de viitor pentru ca prin acțiune și colaborare la multiple niveluri să susținem persoanele vulnerabile de azi să devină cetățenii integrați de mâine care contribuie la bunul mers al societății. Munca noastră reprezintă o investiție în oameni și în comunitatea locală pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor acesteia. Sperăm să reușim în continuare să atragem sprijinul unor persoane resursă din comunitate pentru a ne ghida în lansarea și dezvoltarea activităților de economie socială”, a declarat Cristina Bala, manager al proiectului și director al Asociației Stea.

  La eveniment au mai fost prezenți reprezentanți din țară ai unor organizații care au prezentat modele de bune practici în ceea ce privește întreprinderile sociale funcționale în România.

  Evenimentul a avut ca și scop stabilirea unui dialog cu autoritățile locale, reprezentanții mediului de afaceri şi ai altor organizaţii şi instituţii în vederea identificării posibilităţilor de creare și dezvoltare pe termen lung a activităților de economie socială.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img