More


  Oşenii, tari în braţe!

  =

  Skandenberg2

  Frații Dumitru și Ionuț Podac din Moișeni au demonstrat și de această dată că Satu Mare este la înălțime în ceea ce privește sporturile de forță, cucerind două medalii de argint și trei de bronz în cadrul Campionatului Național de Skandenberg, competiție ce s-a desfășurat în perioada 1-3 aprilie la Codlea.

  Skandenberg7

  De fapt, Dumitru Podac este vicecampion național la brațul stâng, fiind învins în finală de multiplul campion mondial Ion Oncescu, iar pe brațul drept a ieșit pe locul III.

  Ionuț Podac este vicecampion național pe brațul drept, iar pe brațul stâng a cucerit medalia de bronz. De asemenea, Ionuț Podac mai are în palmares și o medalie de bronz la categoria „Open”.

  Skandenberg6

  „Sâmbătă pe brațul stâng am câștigat medalia de argint fiind învins în finală de multiplul campion mondial Ion Oncescu. Ionuț a câștigat și el medalia de bronz tot la aceeași categorie. Duminică (3 aprilie), pe brațul drept, am cucerit tot locurile II și III, doar că eu am ieșit pe III și Ionuț pe II. Deci Ionuț a câștigat medalia de argint pe brațul drept și eu medalia de bronz”, a declarat Dumitru Podac.

  Skandenberg3

  Ionuț Podac a participat sâmbătă pe braţul stâng și la categoria „Open” (cel mai puternic român) unde a ieșit pe locul III după mai multe meciuri foarte disputate.

  „Eu nu am participat la „Open” fiind accidentat, mi-a recidivat o accidentare în timpul categoriei de 100 de kg. Deci, totalizăm un număr de cinci medalii la această competiție, două de argint și trei de bronz”, spune Dumitru Podac.

  Skandenberg4

  Cei doi s-au stabilit de ceva vreme la Paris iar ţara de adopţie le-a făcut deja o ofertă de a reprezenta Franţa la Campionatele Modiale şi Europene.

  “ Sper să venim acasă la Satu Mare în august şi atunci poate promovăm mai mult acest sport în zonă. Ar fi nevoie de sponsori şi de susţinere pe viitor. Suntem chemaţi şi în lotul României pentru Europene şi e o onoare pentru noi să facem echipă cu Oncescu. Am avut ofertă din partea Franţei dar am refuzat “ ne-a spus Ionuţ Podac.

  Fraţii Podac ne-au promis că la vară , în august , când vor veni acasă la Satu Mare vor face o demonstraţie de skandenberg în studioul Nord Vest TV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img